Persoon door Arrestatieteam van Waalbrug geholpen

Van onze redactie | Fotografen: Lars Schwachöfer en Ger Neijenhuijzen
6 september 2023

Na een urenlange inzet hebben de hulpdiensten de persoon van de boog van de Waalbrug geholpen. De brug blijft nog enige tijd dicht.

Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Onderhandelaars van het Arrestatieteam van de politie spraken met de persoon. Specialisten in reddingen op hoogte van het Arrestatieteam en het Quick Response Team van de brandweer waren langere tijd op de brug. Een deel van hen was omhoog geklommen, enkele anderen stonden in het bakje van de hoogwerker van de brandweer.

De hoogwerker komt tot ongeveer 5 meter onder de bijna 36 meter hoge boog van de brug. Onder de persoon werd op het wegdek een luchtkussen geplaatst. Even na 9.30 klom de persoon een stuk omlaag, naar een lagere dwarsbalk en hield zich stevig vast om niet naar beneden te vallen.

Leden van het arrestatieteam hielpen de persoon in het bakje van de hoogwerker van de brandweer. De persoon is opgevangen door ambulancepersoneel. Het advies van de politie om over de Snelbinder en de Oversteek te rijden, geldt nogsteeds. De brug blijft nog enige tijd afgesloten.

 


Dit bericht delen:

Advertenties