[Column] 'Meelkers Malingen', 'De zomer voorbij'

Door: Frerik Meelker
6 september 2023

2-wekelijkse column van Frerik Meelker: 'Meelkers Malingen'. 

De zomervakantie ligt alweer een aantal weken achter ons. De meeste mensen zitten weer in het normale ritme van werk en school. De zon geeft deze week een bijna onverwachte, misschien laatste groet aan een zomer die niet de boeken in zal gaan als de warmste, droogste of meest bewolkte.

Vooral in verre buitenlanden waren er zware lokale stormen met hagel en een macaber record aan bosbranden.

Aan het weer in Nederland kan het niet hebben gelegen, toch was het rustig in de stad. Detailhandel en horeca klagen net als de gemiddelde Nederlander. Vorige week kwam het CBS met cijfers; Nederland zit officieel in een recessie.

Omroep Gelderland bracht maandag het bericht dat wij in onze provincie gemiddeld 3,40 euro betalen voor een espresso. Is nu misschien de tijd aangebroken dat onze macro-economische groei krimpt en wij als samenleving meer keuzes kunnen gaan maken die de onderwaarderingen en kansenongelijkheid kunnen keren? Net als het weerbeeld is een lokale gemeenschap een samenspel tussen allerlei factoren binnen de vastgestelde beleidskaders. Beleid dat vaak idealisme en ambitie lijkt te verstikken.

Of kunnen wij ons als samenleving en ik als jonge columnist maar slecht toegeven dat een transitie vaak een schoksgewijs en lang proces is. Met de economische krimp en het anders om gaan met consumeren komen kansen. Voorlopig kopen wij hier weinig voor!

Lees hier de vorige column van Meelker.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024