Nieuw: Kunstnacht pre-party op 15 september

Van onze redactie
1 september 2023

Op zaterdag 16 september vindt Kunstnacht voor de 12e keer plaats in Nijmegen: zo’n 60 culturele organisaties uit stad en regio laten dan zien wat ze in huis hebben en werken samen in spannende cross-overs. Om optimaal in de stemming te komen én om nieuw publiek dat Kunstnacht nog niet kent op een laagdrempelige manier kennis te laten maken, wordt er nu voor het eerst de avond voor Kunstnacht een pre-party georganiseerd in het centrum van Nijmegen.

Bij Loek, Brouwerij Florijn, PAAK, Het Alternatief, Club Novia en Club Freya vind je vrijdagavond 15 september een divers en vrij toegankelijk programma: van hiphop-dansvoorstelling en interactieve performance tot live popmuziek en clubavond.

Van 20.30 tot 00.00 uur vind je geregeld korte performances op het Faberplein. Bij Loek is dat een hiphop-dansvoorstelling van Eden & Jenno, gecureerd door The Mansion. Als jonge makers bekijken zij de wereld met nieuwe ogen en constateren: “De wereld beweegt snel en wij moeten nog sneller. We willen vertellen dus komen in beweging, want wat is een betere taal om echt te laten zien dan dans?”.

Bij Browerij Florijn laat je je verrassen door AMUSE / POPOP Performance Hub. Een bar. Twee performers. En nietsvermoedende cafégangers. Performers Elky Rosa Gerritsen en Danielle Brans poppen op in ongebruikelijke setting. Verwacht poëtische beelden, fysieke (on)mogelijkheden en absurde elementen.

Om 21.30 uur op het podium van Het Alternatief in de Hertogstraat: strakke pop met een alternatieve sound van Neighbors Knocking. Akoestisch, elektronisch en alle genres door elkaar. Verwacht veel gitaren, piano’s en synths, strakke beats met een menselijke warmte, openhartige teksten met een vleugje ironie en zorgvuldige passievolle composities. Hun debuutalbum verschijnt later dit jaar, maar nu al laat De Basis je kennis met ze maken, met recht een pre-party!

PAAK brengt het Argentijnse duo Furor Exotica naar de Bloemerstraat, voor een heerlijke portie italo disco tot diep in de nacht. Resident dj Thijs Moors warmt de dansvloer op vanaf 21.00 uur. 

Het nieuwe Club Novia in de Molenstraat brengt ‘Resonate with the sound’, een clubnacht vanaf 22.00 uur vol house en deeptech, met Batune, MARSOLO, TIJMN en VABO. Visuals in Kunstnachtstijl zetten de club compleet in een ander licht!

Club Freya opent de deuren om 23.00 uur en zorgt voor een speciale Kunstnachtvibe bij hun clubavond vol house & disco.

Tickets & info

Het complete programma van zowel de Kunstnacht pre-party als Kunstnacht vind je op www.kunstnacht.nl. Kunstnacht pre-party is gratis. Met een Kunstnacht-ticket van €19,95 bezoek je op zaterdag 16 september alle Kunstnacht-locaties in de stad en op het NYMA-terrein en met een passe-partout van €27,95 kom je ook binnen bij het Nachtfeest. Voor een losse entree tot het Nachtfeest betaal je €14,95.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024