Music Moves traint jongvolwassenen voor een inclusieve dansvloer

Van onze redactie
1 september 2023

Music Moves, onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), biedt een gratis 5-delig trainingsprogramma aan met thema’s als persoonlijk leiderschap & samenwerken, eventmanagement en sociaal ondernemen. Jaarlijks leert een grote groep Nijmeegse jongvolwassenen hoe ze hun eigen evenement moeten organiseren voor mensen die het feest vaker moeten missen. Denk bijvoorbeeld aan een open podium voor dak- en thuislozen, een silent disco voor mensen met het syndroom van Down of een rave voor slechthorenden.

Music Moves traint jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar. Met de hulp van experts uit de culturele sector, het maatschappelijke veld en de muziekwereld organiseren deelnemers na het volgen van vijf trainingen hun eigen muziekevent voor mensen die daar doorgaans niet naartoe kunnen, zoals vluchtelingen, daklozen, ouderen of jongeren met een beperking.


Talentontwikkeling, het verschil maken en nieuwe mensen ontmoeten
Door muziek in te zetten als verbindende factor daagt de organisatie jongvolwassenen uit om maatschappelijke impact te maken met iets waar ze passie voor hebben. Music Moves faciliteert een unieke samenwerking tussen jongvolwassenen, de muziekindustrie, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. Daarbij bieden ze de mogelijkheid om talenten te ontwikkelen, het verschil te maken én nieuwe mensen te ontmoeten buiten je eigen bubbel.       

 

Oud-deelnemer Arun: ‘’Music Moves was voor mij een fantastische ervaring, waarin ik nieuwe vrienden heb gemaakt, mijn netwerk én horizon heb verbreed en misschien wel het mooiste van alles: ik heb samen met mijn team een onvergetelijke silent disco voor jongeren met een verstandelijke beperking georganiseerd. Als ik eraan terug denk verschijnt er gelijk een glimlach op mijn gezicht.’’
 

Music Moves Nijmegen start op donderdag 12 oktober met een kick-off in culturele broedplaats Hubert. Professionals uit de sociale en culturele sector trainen en begeleiden de teams.

 

Wil je meer info of wil je je gratis aanmelden?

Ga dan naar https://music-moves.nl/nijmegen/


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen