N.E.C. stelt nieuw Bijzonder Eredivisie team samen!

Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
1 september 2023

Woensdag 30 augustus is de nieuwe N.E.C. selectie, voor de Bijzondere Eredivisie, officieel samengesteld. Het elftal is gisteren ontvangen in het Goffertstadion om de contracten te ondertekenen.

Met de komst van NAC Breda en AZ telt de Bijzondere Eredivisie 2023-2024 nu dertien betaald voetbalorganisaties die meedoen met deze unieke voetbalcompetitie voor mensen met een beperking. Elk jaar wordt er een nieuwe selectie gevormd met elf jongeren tussen de tien en achttien jaar. Deze jongeren worden geselecteerd uit de regionale amateurverenigingen van Nijmegen.
De samengestelde ploeg wordt vervolgens eens per maand getraind door trainers van de Bijzondere Eredivisie, waarna ze een wedstrijd tegen de andere clubs zullen spelen. Dit jaar wordt daaraan toegevoegd dat er voor elke training een workshop plaatsvindt, die wisselt van thema. Onderwerpen als gezonde levensstijl, sociale media en dergelijke onderwerpen passeren de revue. Op deze manier krijgen de spelers een uniek kijkje in het leven een profvoetballer.

De nieuwe lichting van het N.E.C. Bijzondere Eredivisie team heeft gisteren het officiële “prof”-contract ondertekend. De jongeren ontvingen een wedstrijd tenue, met naam en rugnummer en de eerste portret- en teamfoto’s werden geschoten. De ondertekening vond plaats in de persruimte en onder leiding van Hans Schapenk (voorzitter bestuur N.E.C. Maatschappelijk) werden de handtekeningen gezet. Dit alles gebeurde onder het trotse oog van de ouders, familie en vrienden.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024