Naast emotie en inspanning heel veel plezier aan de Spiegelwaal Nijmegen

Van onze redactie
31 augustus 2023

Het is bijna zover. Op zondag 10 sept zwemmen er honderden helden door de Spiegelwaal voor Swim to Fight Cancer Nijmegen. Dit jaar een bijzondere editie namelijk de vijfde, een jubileumeditie dus.

Door het sponsorgeld wat de zwemmende helden inzamelen is er meer onderzoek mogelijk waardoor hopelijk kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn! Er is genoeg lekkers te eten en te drinken plus entertainment voor de zwemmers en het publiek.

Deelname is nog altijd mogelijk tot de dag voor het evenement en elke donatie is enorm belangrijk! Ook nog na het evenement kun je doneren.

Klaar voor de start!
Deelnemers bereiden zich voor, alle vrijwilligers hebben zich in het zweet gewerkt. Laatste puntjes op de i en dan gaat het los. Op zondag 10 september staat de Nijmeegse Spiegelwaal op zijn kop! Iedereen, jong en oud, is welkom tijdens de jubileum editie van de Nijmeegse Swim to Fight Cancer. Naast het aanmoedigen van alle helden die zwemmen, is er meer dan genoeg te halen qua eten en drinken. Ook kun je natuurlijk doneren aan het mooie goede doel ter plaatse!

De opening van de Swim wordt om 13:00 uur gedaan door burgemeester Bruls en kort daarna zullen de zwemmers het water induiken. Dit gebeurt in ‘’waves’’ van een controleerbaar aantal zwemmers. Veiligheid staat voorop. De presentatoren Jochem van Gelder en Gerry van Campen zorgen voor een dag vol entertainment. Nadat alle zwemmers het water uit zijn, dit zal rond 16:15 uur zijn, zal de bekendmaking zijn van het bedrag van de opgehaalde donaties. Iedereen kan daarna blijven hangen onder het genot van een hapje en drankje en met alle zwemmers genieten van de mooie Nijmeegse skyline en een spetterend optreden van de echte Nijmegenaar Bennie Solo.

Donaties maken het verschil
Inmiddels hebben 248 deelnemers zich ingeschreven, doen businessteams van verschillende bedrijven mee en gaan families en vrienden de uitdaging aan. Dit allemaal met hetzelfde doel, een wereld zonder kanker. Allemaal voor geliefden die strijden of hebben gestreden tegen de vreselijke rotziekte, kanker. Momenteel staat de teller op ruim €100.000, geweldig natuurlijk!! Stichting Fight Cancer is dankbaar voor alle donaties en deelnemers die een duik wagen: Geweldig om te zien dat er bedrijven en individuen zijn die sponsoring of donaties doen in welke vorm dan ook. Ruim 4700 donateurs dragen hun steentje bij. Donaties zijn meer dan welkom in welke vorm dan ook. Donaties zijn ontzettend belangrijk om de strijd tegen kanker te kunnen voortzetten.

Aanmelden of aanmoedigen
Heb je niets doen of wil je je graag inzetten voor het goede doel? Meld je dan aan als vrijwilliger tijdens de Swim. Wil je liever zwemmen, trek je wetsuit aan en dan zien we jou heel graag aan de start van de Swim op zondag 10 september. Deelnemen of gewoon gezellig een dagje uit in het mooie Nijmegen, wees welkom!

Iedereen die nog een donatie wil leveren of mee wil zwemmen kan dit doen via: 
https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen