De beeldende kunst in Nijmegen in september

Van onze redactie
30 augustus 2023

Tijdens Festival de Oversteek op 2 en 3 september presenteren Singular-Art, Luxfer Open Space en Roel van der Linden & zijn ‘Lipa Art Collective’ 'Het Langste Schilderij van Tsjechië'.

Het schilderij wordt ter hoogte van Fabrikaat en Café de Zon in het Waallandschap tentoongesteld. 

Op zondag 3 september om 15:00 uur opent de tentoonstelling 'Where we were, who they are...' van Nadine Zanow. Deze is t/m 15 oktober te bezoeken bij De Nieuwe Gang.

Op zaterdag 9 september open Expo Bart de nieuwe projectruimte op het voormalige fabrieksterrein NYMA!

Na een succesvolle periode op het Honigcomplex gaat Expo Bart een volgend avontuur tegemoet. Met de focus op hedendaagse kunst, wordt de nieuwe locatie een plek waar kunstenaars uitgedaagd worden om te spelen met de ruimte en de samenwerking met andere kunstdisciplines op te zoeken.

Van 7 t/m 10 september vindt voor de tiende keer het grootste tekenfestival van Nederland plaats: The Big Draw Festival in Nijmegen!

Met workshops, exposities en allerlei andere tekenactiviteiten wordt heel Nijmegen verbonden door potloden en penselen. Ga voor het hele programma naar de website van The Big Draw. 

Elk jaar word het publiek weer blij verrast door het diverse aanbod en de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse sieraden uit de hele wereld.

De 37ste Marzee Internationale Eindexamen Tentoonstelling is nog te bezoeken t/m 18 oktober bij Galerie Marzee

PAST TO PRESENT: RUIS ZWAAIT AF - Na 31 tentoonstellingen, meer dan 60 kunstenaars en duizenden bezoekers te hebben ontvangen sluit RUIS de deuren met een banger: een ode aan alle kunstenaars die RUIS tot de levendige plek hebben gemaakt die ze is.

Bezoek op 28, 29 en 30 september de overzichtstentoonstelling van vijf jaar RUIS met op vrijdag 29 september van 20:00 - 23:00 de opening met een veiling, om een aandenken aan deze tijd voor aan je eigen muur te scoren, en daarmee de toekomst van RUIS te steunen.

Platform DIS & Stichting Bodemzicht presenteren binnen het meerjarige programma Bodemleven het publieksprogramma Bio-scoop op vrijdag 29 en zaterdag 30 september.

De eerste avond, met thema ‘leven & dood & leven’, gaat over het geluid van bodemleven. Op de tweede avond, met thema ‘Funky Fungi’, wordt er in gegaan op schimmels en slijmzwammen. Meer informatie.

‘Ambacht, positiviteit, esthetiek en mystiek’ met die woorden vat de goedlachse Eelko zijn visie op kunst samen. Hier vind je geen omgekeerde toiletten of op de muur geduct-tapete bananen, maar vakmanschap.

Eelko: ‘Ik hou van kunstenaars die zich volledig onderlegd hebben in een discipline. Wie hier tentoongesteld wordt, heeft 20 tot 40 jaar ervaring in zijn of haar vak.’ 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024