Dungeons and Dragons-spelmiddagen in de bieb

Van onze redactie
30 augustus 2023

Elke eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur nemen de spelleiders van Spelslot jongeren mee op een Dungeons & Dragons-avontuur in de Nijmeegse stadsbieb De Mariënburg. Speel mee in een verhaal vol spanning en fantasie. Op zondag 3 september is de eerste spelmiddag.

Sinds de populariteit van de spannende Netflix-serie ‘Stranger Things’ spelen steeds meer jongeren het spel ‘Dungeons & Dragons’. De hoofdpersonen in deze serie spelen dit rollenspel vol overgave. Dungeons & Dragons (D&D) is een rollenspel waarbij je als speler een bepaalde rol speelt in een fantasierijk verhaal. Vanaf zondag 3 september kunnen jongeren dit maandelijks samen spelen in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

Spelslot
De spelleiders van Spelslot begeleiden het D&D-spel. Spelslot is een samenwerking tussen Dungeons and Dragons-spelers en andere creatievelingen om role playing games aan een groter publiek te introduceren. Ze gebruiken D&D als middel om mensen met elkaar te verbinden en de kracht en magie van verhalen te laten ervaren. Tijdens fantasyfestival Novio Magica op 29 mei jl. verzorgde zij D&D-sessies in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Vanwege dat grote succes, vinden er nu iedere maand D&D-spelmiddagen plaats in de bibliotheek.

Dwerg, elf of halfling?
De D&D-spelmiddagen zijn voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Ouders en/of verzorgers mogen natuurlijk meekijken. Deelnemers mogen zelf hun personage bepalen. Je hoeft geen ervaring met Dungeons & Dragons (D&D) of Role-Playing Games (RPG) te hebben. De spelleiders zorgen ervoor dat iedereen kan meespelen. Deelname is gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je aan te melden. Dat kan via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen