‘De Stevenskerk klinkt!’ Afsluiting Jubileumjaar Stevenskerk & opening vernieuwde kapellen

Van onze redactie
28 augustus 2023

Een jaar lang stond de Stevenskerk in het teken van het 750-jarig jubileum. Vanaf 7 september sluiten we dit jaar feestelijk af én richten we de blik op de toekomst van de kerk. 

Onder het motto ‘De Stevenskerk klinkt’ kunnen bezoekers van 7 t/m 10 september genieten van een gevarieerd programma in de kerk. Ook kunnen de net verbouwde Noorder- en Zuiderkapel worden bezocht. Daarnaast kan er een kopje koffie (met taart) in het nieuwe café in de Noorderkapel gedronken worden.  

Toekomst Stevenskerk 
De renovatie van de Noorder- en Zuiderkapel zijn het eerste onderdeel van de grootschalige renovatie van de Stevenskerk. De kapellen zorgen voor meer licht en versterken de architectonische kwaliteit van het gebouw. De komende jaren wordt de Stevenskerk nog toegankelijker en duurzamer gemaakt om bestendig te zijn voor de toekomst. Met culturele, en maatschappelijke projecten en ruimte voor ontmoeting blijft de Stevenskerk het kloppend hart van de stad. Zo krijgen dit jaar nog vier Nijmeegse organisaties ‘de sleutel tot de Stevenskerk’ om toegankelijke en creatieve projecten te creëren die de kerk en stad verbinden.   

Programma ‘Stevenskerk Klinkt!’ 
M.u.v. Canto Ostinato Immersive is het hele programma gratis te bezoeken. 

Donderdag 7 september: Officiële opening kapellen voor genodigden 
Officiële opening kapellen voor degenen die het restauratie- en verduurzamingsproject Fase West mogelijk hebben gemaakt. 's Avonds is er een bijzondere avondopenstelling voor donateurs en vrijwilligers. Van 10:30 – 15:00 uur is de kerk geopend voor publiek.  

Vrijdag 8 september: Uniek (lig)concert Canto Ostinato Immersive 
De 'Canto' is een klassieke hit. Simeon ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu bewerkt voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk. Bezoekers hebben daarnaast de optie om het concert liggend te ervaren. Programma & tickets.  

Zaterdag 9 september: Landelijke opening Popronde 2023 
Nationale opening van de Popronde door oud-deelnemer Meau en kamerlid Lisa Westerveld. Met aansluitend optredens van Sheyma Rochdi, Daniel Tomás en XA4. Programma.  

Zondag 10 september: Gebroeders van Lymborch-viering 
De jaarlijkse Gebroeders van Lymborch-viering is deze keer ook het slotakkoord van de feestelijke vieringen rondom 750 jaar Stevenskerk. Programma

9 & 10 september: Open Monumentendagen 
De vernieuwd kapellen zijn toegankelijk, alle drie de orgels, waaronder het gerestaureerde Assendelftorgel, worden bespeeld door hoofdorganist Jetty Podt, er zijn lezingen over Nijmeegse gilden en er is een boekenmarkt. Programma.  

Openingstijden voor publiek: 
7 september: 10:30 – 15:00 uur
8 september: 10:30 – 17:00 uur 
9 september: 10:30 – 22:45 uur 
10 september: 10:00 - 17:00 uur 

Bekijk hier het programma ‘De Stevenskerk Klinkt!’  


Dit bericht delen:

Advertenties