Expositie 'Ratjetoe!' door kunstenaars van het UNIT Atelier

Van onze redactie
29 augustus 2023

Van 9 september tot en met 1 oktober 2023 tonen 11 kunstenaars (deelnemers van het UNIT Atelier van de Unit Academie uit Nijmegen) hun werk in de Expositiekapel Notre Dame Des Arts in Ubbergen (De Refter).

Tijdens de tentoonstelling in De Refter laten deelnemers van het UNIT Atelier in Nijmegen zien waar hun kwaliteiten en talenten liggen op het beeldende vlak. Er is van alles te zien: ruimtelijk werk, schilderkunst, tekenwerk, string-art, met de 3D printer ontworpen dieren, collages op dibond, met krijt gemaakte tekeningen op acrylglas geprint, mixed media etc.

Veel van deze kunstenaars kunnen zeer gefocust en ambachtelijk bezig zijn met verschillende technieken, anderen laten zich inspireren door hun gevoel, het gevoel te willen vormgeven, zonder een vooropgezet plan. Soms ook allebei.

Het UNIT Atelier heeft de afgelopen 15 jaar al ruim 160 (jong-) volwassenen een kans gegeven zich beeldend en persoonlijk te ontwikkelen en biedt de deelnemer een stimulerende omgeving om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om een volwaardige plek in de samenleving te verwerven.

De deelnemende kunstenaars zijn: Aldo Eland, Berber van Gorp, Johan van Weeterloo, Maaike Schouten, Mare Rosa, Rens Müskens, Richard Donné, Rudyard Evers, Sam den Otter, Sanne Hellinga, Stella de Hoog.

De expositie is te bezichtigen op zaterdag- en zondagmiddagen van 13 uur tot 17 uur. Een aantal van deze kunstenaars is dan zelf aanwezig in de kapel.

Naast werk van deze 11 exposanten zie je ook gezamenlijk werk dat is gemaakt door wel 25 verschillende kunstenaars van het UNIT Atelier. Dit project is speciaal opgezet in de lockdownperiode om met elkaar in verbinding te blijven. Het zijn allemaal beelden van Nijmegen die als een soort mozaïek zijn samengesteld. Ieder heeft op eigen wijze een onderdeel van het beeld vormgegeven. Deze delen zijn later samengevoegd en zo zijn unieke kunstwerken ontstaan.

De officiële opening is op zondag 10 september om 15 uur. Deze expositie wordt geopend door de voorzitter van Stichting UNIT Academie: Joost de Beer

De Refter - Expositiekapel Notre Dame Des Arts
Rijksstraatweg 37, 6574 AC Ubbergen

Voor meer informatie:
www.unitacademie.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen