NEC werkt zich naar 3-0 thuiswinst op RKC!

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
26 augustus 2023

Met Cillessen, Van Periera, Ross, Nuytinck en Verdonk in de achterhoede, Proper, Hansen en Hoedemakers op het middenveld en de spitsen Mattsson, Ogawa en Olde-Larsen werd gestart tegen de Waalwijkers van RKC. Op zaterdag 26 augustus om 18.45u onder leiding van Kamphuis moeten  belangrijke punten binnengehaald worden om niet helemaal onderin mee te gaan spelen. Tavsan, Van Rooij en Schöne zijn geblesseerd, maar Dost kan invallen. Natuurlijk staat trainer Meijer na 2 nederlagen onder druk. Let’s Go!

4e minuut: We starten fel, maar bereiken de spitsen echter nog net niet. Minuut 9 Vrije trap Mattsson, nadat hij onderuit gehaald werd, maar een slappe voorzet leidt tot niks. Minuut 10. Olde Larsen geeft voor aan de rechterkant, maar de keeper pakt gemakkelijk. Minuut 14 Kramer van RKC mist voor vrijwel open goal - Cillessen pakt nog net! Oei! 15e minuut Hoedemakers pakt een domme gele kaart. Minuut 20 Okawa schiet direct op de rand 16, maar net over. Wat handelt hij toch snel! Minuut 21 RKC-corner maar Cillessen slaat met 1 vuist de bal weg. 23e minuut: Ja hoor! Het is Mattsson die, na goed werk van Hansen en Verdonk aan de linkerkant, binnen kan tikken! Een hele lekkere 1-0! Come On NEC!

Na 30 minuten heeft RKC meer balbezit, 60%, maar wij de betere kansen! Minuut 34 RKC-kans gaat net naast. 35e minuut Pereira komt goed door over rechts, maar bereikt Mattsson niet. Minuut 37 Het RKC-overwicht neemt toe. Minuut 38 Cillessen zit helemaal mis vanuit een hoge vrije trap, maar dat is gelukkig verder niet gevaarlijk. We moeten scherp blijven, want we komen er niet meer uit! 42e minuut RKC schiet weer maar net naast! We mogen niet klagen over het feit dat we nog voor staan.

De rust breekt aan. We moeten alert blijven want we staan wel voor, maar komen slechts sporadisch onder de druk uit. De thee moet wonderen doen.

Minuut 45 RKC begint sterk. We staan direct onder druk. Pfff 56e minuut RKC blijft veel meer in balbezit, maar gelukkig worden ze niet echt gevaarlijk. Minuut 57 RKC kopt op de lat. We hebben weer mazzel! Minuut 64 Heel langzaam komen we beter onder de druk uit en Bas Dost loopt warm. 69 Baas komt voor Olde Larsen. 75 We geven weinig weg, maar moeten een beter aanspeelpunt voorin hebben. Onder luid gejuich komt Dost voor Sontje Hansen en Gonzales voor Okawa die hard werkten! 82e minuut Cillessen pakt eenvoudig een lage bal want RKC is allang niet meer zo dominant. Minuut 85 Marquez komt voor Pereira. Minuut 86 Na een RKC-fout komt Mattsson alleen voor de keeper, maar hij mist. Jammer zeg! Nog 5 minuten. Minuut 90 Na doorkoppen van Dost maakt - opnieuw - Mattsson 2-0 en de buit is binnen!! Alhoewel; er komen nog 8 minuten bij. 95e minuut Een prachtige lob van Gonzales zorgt voor een 3-0 eindstand!!

We hebben keihard gewerkt en waren ook veel feller en agressiever dan in de vorige 2 wedstrijden. We hebben tevens met Gonzales meer rust en slimheid op het middenveld en Dost zorgt voor spektakel in de 16 meter. We kijken daarom met een beter gevoel naar de toekomst en dat doet Meijer ongetwijfeld ook.