Ervaren aanvaller Bas Dost tekent bij NEC

Tekst en foto via NEC
23 augustus 2023

N.E.C. heeft de transfer van Bas Dost afgerond. De 34-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen actief was voor FC Utrecht, tekent een contract met een looptijd van één seizoen, tot en met 30 juni 2024.

Dost is met zijn 34 jaar en ruim vijfhonderd officiële duels direct één van de meest ervaren spelers binnen de Nijmeegse selectie. De spits maakte in het seizoen 2007-2008 zijn debuut in het betaalde voetbal bij FC Emmen. Via Heracles Almelo en sc Heerenveen maakte hij in de zomer van 2011 een buitenlandse transfer naar VFL Wolfsburg. Na doelpuntrijke periodes bij Sporting CP, Eintracht Frankfurt en Club Brugge, keerde hij in de zomer van 2022 terug op de Nederlandse velden bij FC Utrecht. Dost speelde tevens achttien interlands voor het Nederlands elftal.

Technisch directeur Carlos Aalbers vertelt over het aantrekken van de ervaren voorhoedespeler: “We zijn blij dat we onze selectie met een speler als Bas Dost kunnen versterken. Met zijn ervaring, winnaarsmentaliteit en doelpunteninstinct is hij van toegevoegde waarde voor ons team en onze club.”

“Ik heb de gesprekken met N.E.C. altijd als positief ervaren en had vanaf het eerste moment het gevoel dat ze me graag wilden hebben. Daarnaast spraken me de verhalen over de club en de stad Nijmegen ook erg aan. Ik ben fit en wil graag zo snel mogelijk mijn waarde voor het elftal bewijzen”, aldus de gretige Bas Dost.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen