Popronde Nijmegen op 9 september: bijna 100 gratis concerten

Van onze redactie
24 augustus 2023

Popronde Nijmegen op 9 september bekend

Het grootste rondreizende festival van Nederland trapt dit jaar weer af in haar thuisstad Nijmegen. Circa 90 van de meest talentvolle acts van dit moment geven acte de presence op zaterdag 9 september.

Het festival start ‘s middags in De Basis, het voormalig Doornroosje aan de Groenewoudseweg. Het avondprogramma, en daarmee de 12 weken durende tour wordt geopend in de Sint Stevenskerk, door oud-deelnemer Meau en Nijmeegs Tweede Kamerlid Lisa Westerveld. Na bijna 100 shows gedurende de dag sluit Popronde Nijmegen af met een afterparty in Doornroosje.

Middagprogramma
Popronde Nijmegen start al in de middag, vanaf 14.00u geven een aantal acts uit de selectie een eerste ‘previewoptreden’ als voorproefje op het programma van de avond. Het middagprogramma is gecentreerd in en rond De Basis, het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg waar de afgelopen jaren hard is gewerkt om een creatieve broedplaats voor Nijmegen te creëren. Voor de talentvolle acts betekent dit een mooie kans om in de studio van onder andere De Staat en Luwten te spelen, voor bezoekers een prachtige mogelijkheid om eens binnen te kijken in het legendarische pand waar zoveel muzikale herinneringen liggen en dat nu niet meer regulier publiekelijk toegankelijk is.

Poppodia voor een dag
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgaleries, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. In Nijmegen zijn ruim 40 locaties ‘poppodium voor een dag’. Onder andere Het huis van De Nijmeegse Geschiedenis, Het Regionaal Archief, LUX, Café de Plak, De Deut, Doornroosje, Merleyn en de Lindenberg zijn dit jaar weer Popronde locaties. Nieuw in het rijtje zijn onder andere PAAK, de Bloemerbar, MuZIEum, Franco James, Mi Barrio, Marcus Antonius en de Paraplufabrieken.

Nijmegen: Muziekhoofdstad van Nederland!
Het avondprogramma van Popronde Nijmegen start om 19.00u in het hart van de stad, de Sint Stevenskerk. Oud-Deelnemer Meau (Popronde 2021) en Nijmeegs Tweede Kamerlid (en lid van de Gitarencoalitie) Lisa Westerveld openen Popronde Nijmegen, en daarmee Popronde 2023 officieel. Daarna geeft Sheyma met haar mix tussen traditionele Noord-Afrikaanse muziek en Westerse electronica het startsein voor het avondprogramma.

Vanaf 19.45 uur vinden er op diverse andere locaties in de binnenstad optredens plaats. Zo  speelt MICHA een intieme set in kunstgalerie RUIS, speelt Inge Lamboo tussen de platen van Discords.nl, vinden er achtereenvolgend optredens plaats in de Deut en Opera en wordt Popronde Nijmegen afgesloten met een afterparty in Doornroosje.

Met circa 100 optredens op meer dan 40 locaties is Nijmegen voor één dag met recht Muziekhoofdstad van Nederland te noemen!

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Naast Nijmegen vindt de Popronde ook plaats in Arnhem, Uden, Zutphen, Wageningen, Venray en een reeks aan andere steden.

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 9 september tot en met zaterdag 25 november reizen de 99 geselecteerde acts langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 12 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Rondé, Froukje, Marathon, Bumble B. Boy, De Staat, Chef’Special, Nonchelange, My Baby, Wies, Jeangu Macrooy en MEAU.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2023 en het programma van de steden op www.popronde.nl

Sociale Media Popronde: 
www.facebook.com/Popronde 
www.instagram.com/popronde 
www.popronde.nl/steden/nijmegen 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen