Selectie NEC bezoekt Bouwdorpen

Van onze redactie
22 augustus 2023

Vanochtend heeft een deel van de N.E.C.-selectie verschillende Bouwdorpen in Nijmegen en omstreken bezocht. De jarenlange samenwerking tussen de Bouwdorpen en de maatschappelijke tak van de club blijft een succes. Honderden kinderen in Duuk, Beuningen, Oosterhout en Hees konden hun geluk niet op toen ze zagen dat de spelers meehielpen met bouwen en handtekeningen uitdeelden.

Om klokslag 09.00 uur vond de officiële opening van de Bouwdorpen plaats in Duuk. Algemeen directeur Wilco van Schaik stond de kinderen te woord, waarna ze het terrein bestormden om de bouwwerken naar een hoger niveau te tillen. De spelers op locatie waren eveneens enthousiast en verzorgden de kinderen van een extra paar handen. Hoewel niet alle voetballers even handig waren met de handen, werd het wel enorm op prijs gesteld dat ze een nuttige bijdrage leverden. Naast de spelers was mascotte Bikkel ook van de partij, ook door hem zijn alle kinderen voorzien van een handtekening en foto.

Na het bouwen en tekenen was er nog een activiteit waar de spelers aan mee hebben gedaan. Zo stonden er verschillende opblaasbare activiteiten, waaronder een stormbaan. Nadat Dirk Proper en Rijk Janse het tegen elkaar hadden opgenomen mochten de kinderen ook nog een poging wagen tegen hun grote helden. 

Bouwdorpen is een jaarlijks initiatief in Nijmegen en omgeving. De organisatie voorziet alle kinderen van een leuke afsluiting van de zomervakantie. Tijdens deze vijfdaagse activiteit bouwen honderden enthousiastelingen aan de meest unieke en creatieve bouwwerken door middel van pallets, spijkers en hamers. Daarnaast worden er ook verschillende andere activiteiten georganiseerd tussen het bouwen door. N.E.C. Maatschappelijk is een trouwe partner van dit evenement en brengt elk jaar een bezoek aan de bouwplaatsen.

Ook An Nijkamp, projectcoördinator N.E.C. Maatschappelijk, heeft lovende worden over dit project: “We hebben een grote maatschappelijke rol in Nijmegen en willen om die reden iets teruggeven aan de stad door middel van projecten zoals deze. Bouwdorpen is een fantastisch initiatief die precies past bij onze maatschappelijk ambities. We zijn ons bewust van wat we met onze naam en spelers teweegbrengen bij kinderen van deze leeftijd in onze gemeente. Door het ondersteunen van dit project proberen we daarmee de binding tussen N.E.C. en de wijken te versterken. Ons doel vanuit N.E.C. Maatschappelijk met deze samenwerking is om de kinderen een onvergetelijke en unieke ervaring te bezorgen en zodoende supporters voor de toekomst te creëren.”


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024