Bezoek het Besiendershuis tijdens de Kunstnacht op 16 september

Van onze redactie
26 augustus 2023

Tijdens de Kunstnacht op 16 september heb je het Besiendershuis (bijna) voor jezelf! Volg in je eentje een spoor van stemmen, geluiden en licht, vanaf de hangkamers tot aan de tuin.

Wandel wenteltrappen op en af, ga door deuren met piepende scharnieren, buk voor eeuwenoude balken en dwaal langs haarden, raampjes en kijkgaten. Onderweg brengen kunstige scènes, muziek en verhalen het huis tot leven. Verwonder je over het grootse gebouw met de kleinste details, dat al sinds 1525 midden in Nijmegen staat.

Besiendershuis werkt dit jaar samen met Theatergroep Greppel. Kaartjes voor de Kunstnacht koop je hier! 

 Foto Nieuwsbrief Besiendershuis

-----------------------

Over het Besiendershuis
Het Besiendershuis staat al eeuwenlang in Nijmegen en vertelt door middel van kunst de verhalen van de stad. Sinds 1525 kijkt het Besiendershuis naar de steeds veranderende stad, en kent haar door en door. De naamgever van dit iconische pand aan de Waalkade in Nijmegen is de Besiender, die de passerende scheepsladingen op de Waal in opdracht van het stadsbestuur inspecteerde en taxeerde. De stad werd er rijk van. Tegenwoordig zijn het makers, denkers en kunstenaars die vanuit het huis de stad, de rivier en de wereld observeren en de maat nemen.

 Besiendershuis (foto Nieuwsbrief Besiendershuis).


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024