Open Monumentendagen in het Besiendershuis

Van onze redactie
24 augustus 2023

In het weekend van 9 en 10 september is het Besiendershuis geopend in het kader van de Open Monumentendagen! Het huis is geopend op beide dagen tussen 12.00 en 17.00 uur. Bekijk hier het volledige programma.

De eeuwen hebben duizenden draden spinrag door het haar van de vrouwen geweven. Hun linnen jurken grauw gekleurd en tot rafels getrokken. De ogen van de vrouwen weerspiegelen de geschiedenis. Vanachter de ramen van het oude huis kijken ze naar de stad. Dag na dag. Jaar na jaar. Eeuw na eeuw. 

Om het extra spannend te maken is in één van de kamers in het Besiendershuis het verhaal van De Geest van het Besiendershuis te horen, geschikt vanaf 10 jaar. Benieuwd? Kom langs en maak het mee. 

 Foto Nieuwsbrief Besiendershuis

-----------------------

Over het Besiendershuis
Het Besiendershuis staat al eeuwenlang in Nijmegen en vertelt door middel van kunst de verhalen van de stad. Sinds 1525 kijkt het Besiendershuis naar de steeds veranderende stad, en kent haar door en door. De naamgever van dit iconische pand aan de Waalkade in Nijmegen is de Besiender, die de passerende scheepsladingen op de Waal in opdracht van het stadsbestuur inspecteerde en taxeerde. De stad werd er rijk van. Tegenwoordig zijn het makers, denkers en kunstenaars die vanuit het huis de stad, de rivier en de wereld observeren en de maat nemen.

 Besiendershuis (foto Nieuwsbrief Besiendershuis).


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen