Ook journalisten welkom als resident in het Besiendershuis

Van onze redactie
22 augustus 2023

Wil jij je drie maanden terugtrekken en eventueel samen met een collegajournalist vanuit een iconisch pand in Nijmegen werken aan een journalistiek project? Of wil jij je verdiepen in een onderwerp dat speelt in omgeving Nijmegen? Dan is deze residency iets voor jou! Let op: aanvragen kan tot en met 8 september 2023.

Waar het vroeger de besiender was die er scheepsladingen inspecteerde, zijn het tegenwoordig makers, denkers en kunstenaars die vanuit het Besiendershuis Nijmegen en de wereld de maat nemen. Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten stelt een residency in het huis beschikbaar voor een journalist om te werken aan een journalistiek project. 

Journalisten kunnen zich aanmelden voor een residentie van ongeveer drie maanden in het Besiendershuis, en die periode gebruiken voor vooronderzoek, journalistieke reflectie of als schrijf- of monteerperiode. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 8 september 2023. 

Meer informatie over deze residentie en je aanmelding vind je hier. 

-----------------------

Over het Besiendershuis
Het Besiendershuis staat al eeuwenlang in Nijmegen en vertelt door middel van kunst de verhalen van de stad. Sinds 1525 kijkt het Besiendershuis naar de steeds veranderende stad, en kent haar door en door. De naamgever van dit iconische pand aan de Waalkade in Nijmegen is de Besiender, die de passerende scheepsladingen op de Waal in opdracht van het stadsbestuur inspecteerde en taxeerde. De stad werd er rijk van. Tegenwoordig zijn het makers, denkers en kunstenaars die vanuit het huis de stad, de rivier en de wereld observeren en de maat nemen.

 Besiendershuis. Foto Nieuwsbrief Besiendershuis


Dit bericht delen:

Advertenties