Start algemene Lotgenotengroep bij het Marikenhuis

Van onze redactie
21 augustus 2023

Op maandag 21 september 2023 start er in het Marikenhuis een nieuwe lotgenotengroep voor volwassenen die in aanraking zijn (geweest) met kanker: "In deze algemene groep wisselen we uit wat je bezighoudt en wat je helpt."

Dit kan dienen als een bron van steun en begrip. Hier kun je je richten op het vinden van troost, het omgaan met gevoelens van eenzaamheid die vaak gepaard gaan met kanker, en het vinden van herkenning en erkenning van je situatie. Het gespreksonderwerp binnen de groep wordt bepaald door de deelnemers en kan variëren, afhankelijk van wat je wilt delen en bespreken. Het doel is om een veilige ruimte te bieden waar je openlijk kunt communiceren en steun kunt vinden bij elkaar tijdens een uitdagende periode.

De lotgenotengroep is bedoeld voor iedere volwassene die, op welke wijze dan ook, te maken heeft met kanker: "De groep is besloten en zodra we van start gaan komt er niemand meer bij. Je kunt je wel altijd aanmelden, dan zorgen wij dat jij aan de eerstvolgende lotgenotengroep deel kunt nemen."

Begeleiding
De groep wordt begeleid door twee getrainde vrijwilligers van het Marikenhuis, Gabriëlle Steggerda en Alice Gerritsen. Zij hebben ervaring in het begeleiden van lotgenotengroepen.

Destart wordt op 21 september en de groep komt tweewekelijks bij elkaar, in totaal zes keer.

Aanmelden
Aanmelden voor deze lotgenotengroep kan hier. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen. Er geldt een eigen bijdrage van € 2,50 per bijeenkomst.


Dit bericht delen:

Advertenties