Lezing over de bijzondere begraafplaats Daalseweg

Van onze redactie
19 augustus 2023

De begraafplaats aan de Daalseweg bestaat al sinds 1885. Deze begraafplaats laat zien hoe veel Nijmegenaren vanaf het einde van de 19e eeuw met de dood zijn omgegaan

Auteur Wim Desserjer heeft een boek geschreven over de begraafplaats en houdt er op 30 augustus 2023 om 20.00 uur een lezing over. In de Mariënburgkapel te Nijmegen. Deze locatie is voor rolstoelers toegankelijk en de entree is gratis. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wacht dus niet te lang met aanmelden.

Boek
Wim Desserjer heeft het boek ‘Begraafplaats Daalseweg’ geschreven, waarin hij het ontstaan en uitbreiding van de begraafplaats beschrijft. Ook vertelt hij over het verval en de heropening van de dodenakker aan Daalseweg.

Dobbelmann, Dreesmann en Sévèke
Graftekens en symbolen van toen vertellen veel over het verleden van de begraafplaats. Het is een stenen archief en een stads- en familie geschiedenis in een.

Op de begraafplaats zijn ook vele (familie)graven en grafmonumenten met soms bekende namen. Denk aan Jan van Hoof, Nicolaas Dreesmann, Pierre Dobbelmann, Piet Puyn en Louis Sévèke.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen