Op 1, 2 en 3 september 2023 toont 'Collectief Herkunst' zich voor het eerst aan de buitenwereld

Van onze redactie
19 augustus 2023

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 september opent Galerie LangeHezel46 haar deuren voor de eerste expositie van Herkunst, het nieuwe collectief voor circulaire kunst en curiosa. De zes deelnemende kunstenaars tonen daar een deel van hun zeer diverse collectie, gecreëerd uit tweedehands goed, afvalmaterialen en reststromen.

Bestaande objecten of materialen worden vanuit verrassende invalshoeken samengebracht en omgevormd tot een uniek kunstwerk waarbij lichtheid en plezier vaak de boventoon voeren. Voor deze vorm van circulaire kunstbeoefening is door alle kunstenaars bewust gekozen. Ze willen een duurzame bijdrage leveren aan een zo gesloten mogelijke kringloop door met vakmanschap en creativiteit waarde toe te voegen aan bestaande materialen, ook wel upcycling genoemd.

Het collectief vindt haar wortels in Nijmegen en omstreken. Met deze expositie toont het collectief graag haar circulaire kunsten. Ze ziet het ook als een creatieve manier om mensen bewust te maken van onze wegwerpmaatschappij en hoe je consuminderen kunt koesteren. Het collectief staat open voor uitbreiding met andere circulaire regionale kunstenmakers.

De expositie is geopend op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september van 13.00 – 17.00u. Adres galerie: Lange Hezelstraat 46, 6511 CL Nijmegen

www.herkunst.nl


Dit bericht delen:

Advertenties