NEC kopje onder tegen Heracles Almelo

Tekst via NEC | Fotograaf: Broer van den Boom
18 augustus 2023

Op vrijdag 18 augustus bracht N.E.C. een bezoek aan Heracles in Almelo. Wat bij rust een goede wedstrijd voor de Nijmegenaren leek te worden, werd in de tweede helft compleet omgedraaid. Heracles kwam terug van een 0-1 achterstand en boog het om naar een 2-1 overwinning.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang, in de eerste twintig minuten kwamen beide ploegen nog niet tot grote kansen. De sfeer zat er echter wel goed in, beide supportersgroepen lieten geregeld van zich horen. Na 24 minuten zette Dirk Proper goed druk en wist hij de bal met een tackle bij Koki Ogawa te krijgen. Laatstgenoemde kon vanaf de zestien meterlijn vrij uithalen en schoof de bal beheerst in de korte hoek: 0-1. De Nijmegenaren hadden de flow daarna te pakken en speelden het betere spel. Vlak voor rust voerde Heracles de druk op en kwam het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van doelman Jasper Cillessen. Een strakke voorzet van Navajo Bakboord werd op slag van rust knap weggewerkt door Bram Nuytink, die voorkwam dat de Almeloërs langszij kwamen. Uiteindelijk wist de ploeg van trainer Rogier Meijer de 0-1 voorsprong vast te houden en ging het rusten met een voorsprong in Almelo.

De tweede helft ging flitsender van start. In eerste instantie was het Heracles dat aandrong, maar ook de Nijmeegse formatie kwam tot kansen. Sontje Hansen kreeg na zes minuten spelen een grote kans, maar doelman Michael Brouwer bracht knap redding en verwerkte het schot tot een hoekschop. De Heraclieden moesten actie ondernemen en dus brachten ze Bryan Limbombe en Antonio Satriano in de 56e minuut binnen de lijnen. Niet lang daarna bleek deze wissel een goede zet: vijf minuten later maakte Emil Hansson de gelijkmaker voor de club uit Almelo. Bart van Rooij raakte licht geblesseerd en werd vervangen door Pereira, op hetzelfde moment kwam Mees Hoedemakers binnen de lijnen voor Hansen. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Ouahim de bal van afstand met een zwabber langs Nijmeegse sluitpost Cillessen. De Nijmegenaren creëerden nog een aantal kansen via onder andere Mees Hoedemakers, maar de gelijkmaker bleef uit. In blessuretijd loerde Heracles op een snelle tegenaanval en verplichte Cillessen nogmaals tot een knappe redding. Ondanks dat N.E.C. de bal nog een aantal keer voor het Almelose doel wist te brengen bleef de gelijkmaker uit: eindstand 2-1.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen