"Mensen in Oekraïne hebben nog steeds onze hulp nodig!"

Van onze redactie
18 augustus 2023

"Er is nog steeds oorlog in Oekraïne. Nog steeds leven veel mensen in grote angst en onzekerheid. Nog steeds hebben veel mensen geen toegang tot schoon drinkwater of elektriciteit. Nog steeds worden raketten afgevuurd op steden en dorpen met grote schade aan burgerdoelen tot gevolg. Alle hulp is dus nog steeds meer dan welkom!"

De oecumenische werkgroep diaconie van de Antonius van Paduakerk en de Maranathakerk in Nijmegen: "In Surya Project hebben we een betrouwbare organisatie die een intensieve samenwerking met de Europese Hulporganisatie NEEKA heeft. Zij weten precies waar de ingezamelde hulpmiddelen het hardst nodig zijn. We willen de volgende artikelen inzamelen:

Hygiënische artikelen, verbandmiddelen, tandenborstels, tandpasta, incontinentiemateriaal, snelverbanden,babyvoeding / flessen, rekverbanden, maandverband, luiers / billendoekjes,
grote steriele gazen, stukken zeep, pakken drinkwater, jodium, deodorant, dikke kaarsen, wondpleisters  et cetera. 

Er is ook dringend behoefte aan rolstoelen, rollators, douchebrancards, douchestoelen, hometrainers en soortgelijke hulpmiddelen voor de talloze gewonden!

We starten in veel kerken in Nijmegen en Overbetuwe de inzameling in het weekend van 9 en 10 september en we sluiten af op 15 oktober.

U kunt ook geld overmaken:
NL20 INGB 0002260342 t.n.v. LJWM Simons o.v.v. Humanitarian Aid Ukraïne
Voor informatie kunt u bellen met 024 – 3225239

Als individu kun je heel weinig doen, maar hopelijk kunnen we samen het leed in Oekraïne een beetje verzachten."


Dit bericht delen:

Advertenties