Nieuw boek van Douwe van Klinken uit Nijmegen

Van onze redactie
14 augustus 2023

'Rien - Niets is wat het lijkt'

Op vrijdag 18 augustus verschijnt het nieuwe boek 'Rien - Niets is wat het lijkt' van Douwe van Klinken. In deze novelle volgen we de ogenschijnlijk rustige notaris Rien, die een verrassend dubieus verleden heeft.

Het verhaal speelt zich af in de oudste stad van ons land, Nijmegen. Vol verwijzingen, soms expliciet, soms impliciet, naar Nijmeegse locaties en kenmerken, zoals ook in de toon van de verteller, de hoofdpersoon: hij kan nogal eens ‘nuilen’. Voor de Nijmegenaar kunnen deze details een extra glimlach opleveren. 

Auteur Douwe van Klinken komt oorspronkelijk uit Drenthe, maar groeide op in Nijmegen. Hij heeft een zekere fascinatie voor de wijze waarop ons kompas verstoord kan raken en hoe vertekende beelden tot irrationele handelingen kunnen leiden. Uiteindelijk bracht hem dat tot het schrijven van deze spannende novelle, die wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Rien is een notaris in ruste met een beschaafd voorkomen, maar met een dubieus verleden. Hij heeft nog een appeltje te schillen met zijn afkomst, met zijn familie en vooral met zijn vader die hij niet als zodanig ziet. Hij gaat volgens plan te werk, gaat niets uit de weg en gebruikt zijn oude contacten als schaakstukken om zijn doel te bereiken. Hij is een vaardig manipulator, geniet van die eigenschap en opereert dan ook zelfverzekerd en doeltreffend. Hij neemt aanzienlijke risico's in zijn streven om zichzelf te kunnen presenteren als de echte erfgenaam van een belangrijke familie. Niet alle risico's zijn te voorzien.

Over de auteur
Douwe van Klinken (Emmen, 1955) is een gepensioneerde administrateur die zich nu aangenaam bezighoudt met creatieve hobby’s, zoals tekenen, musiceren en schrijven, met dit boek als debuut. Hij is opgegroeid in Nijmegen, is vader en opa en geniet van het leven met zijn vrouw Flora.

Boekgegevens
Verschijningsdatum: 18-08-2023
Aantal pagina's:  144
ISBN: 9789464897968
Verkoopprijs: € 20,50
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024