'Schervendag' in Vennengebied: laat je vondst zien aan specialisten!

Van onze redactie
12 augustus 2023

Heeft u oude dingen gevonden in de grond, langs een weg, op een akker of tijdens bouwwerkzaamheden bij u thuis of ergens anders? Wilt u graag weten wat het precies is of uw vondst met de Historische Vereniging Tweestromenland delen? Dan kunt u uw vondst op een van deze twee dagen laten zien aan archeologische specialisten. Zij vertellen u er graag meer over.

U kunt uw vondst vanzelfsprekend zelf houden. Indien het een voor de specialisten onbekende en interessante vondst is willen zij graag wat foto’s maken en details van de vondst vastleggen.

Alle vondsten zijn welkom. Scherven of complete vondsten. In verband met een gepland boek (onder voorbehoud: voorjaar 2024) over de geschiedenis van de Overasseltse, Hatertse en Wijchense vennen is men bijzonder geinteresseerd in onbekende of niet gemelde vondsten in het vennengebied. Mogelijk is uw vondst net het puzzelstukje dat de geschiedenis van een weiland, boerderij of gebied in een ander daglicht zet. Kom! Laat zien! Deel!

De inloop schervendag is gratis. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jörgen Dinnissen, e-mail: dinnissen.jorgen@gmail.com 

Op zaterdag in Overasselt: inloop schervendag in Overasselt op zaterdag, 9 september 2023 van 10:00 – 16:00 uur. Locatie: buiten Restaurant St. Walrick, St. Walrickweg 5, 6611 KG Overasselt.
Op zondag in Alverna: inloop schervendag in Alverna op zondag, 10 september 2023 van 10:00 – 16:00 uur. Locatie: in weiland op hoek Heumenseweg – Heiveldweg, Alverna. Tegenover Heiveldweg 1.


Dit bericht delen:

Advertenties