NEC en TOP Oss intensiveren samenwerking

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
10 augustus 2023

NEC en TOP Oss gaan hun langdurige samenwerking intensiveren. Al sinds 2009 is de NEC Voetbalacademie in Nijmegen het gedeelde opleidingsinstituut van beide BVO’s en wordt er op verschillende vlakken nauw samengewerkt. Daarnaast zal de hernieuwde samenwerking de synergie tussen NEC en TOP Oss verder vergroten.

Eén van de nieuwste ontwikkelingen is dat een vijftal spelers van N.E.C. O21 de tijdelijke overstap maakt naar TOP Oss. Zo komen doelman Maarten Schouten, aanvaller Maxim van Peer en verdedigers Guus Gertsen, Julian Kuijpers en Thomas Cox komend seizoen uit voor de Osse club.

“De samenwerking tussen onze clubs biedt enorm veel potentieel”, vindt technisch directeur van TOP Oss Linton Posthumus. “Spelers uit de jeugdopleiding die nog niet helemaal klaar zijn voor de Eredivisie, maar wel al een maatje te groot worden voor N.E.C. O21, kunnen bij ons hun talenten verder ontplooien. Door zich hier te slijpen aan meer ervaren spelers en mogelijk in een profcompetitie te debuteren. Met het aanhalen van de banden tussen beide clubs, creëren we een win-win-win situatie waar TOP, N.E.C. én de spelers zelf alleen maar baat bij kunnen hebben.”

Een andere ontwikkeling is de totstandkoming van een gezamenlijk O10-jeugdteam. Technisch directeur Carlos Aalbers gaat daar verder op in: “N.E.C. hecht groot belang aan de ontwikkeling van (jeugd)spelers in een omgeving waarin ze zich vertrouwd voelen. Als gevolg daarvan krijgen jeugdspelers onder de vlag van N.E.C. de kans om aan te sluiten bij het O10-jeugdteam in Oss en vergroten wij zodoende ons zoek- en scoutingsgebied. Dit stelt hen in staat om dicht bij hun familie en vrienden te blijven en tegelijkertijd te profiteren van professionele training en begeleiding. Deze aanpak benadrukt de toewijding van beide clubs om jonge spelers de beste kansen te bieden in hun voetbalcarrière, terwijl ze dus verankerd blijven in hun eigen vertrouwde omgeving. Ook in dit geval kunnen we dus spreken van de win-win-win situatie.”


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen