Aanvraag vooruitbetaling energietoeslag niet meer mogelijk na uitspraak rechtbank

Van onze redactie
8 augustus 2023

Tot vandaag konden Nijmegenaren een vooruitbetaling van de energietoeslag 2023 aanvragen. De gemeente liep hiermee vooruit op de definitieve regeling van de Rijksoverheid. Hierbij werd maximaal één toeslag per adres uitbetaald. De rechtbank Gelderland heeft vorige week vrijdag, 4 augustus 2023, besloten dat dit niet mag.

Om die reden gaat gemeente Nijmegen de regeling opnieuw bekijken. Omdat de nieuwe Wet Energietoeslag waarschijnlijk in het najaar ingaat, heeft de gemeente besloten daarop te wachten en de vooruitbetaling van € 500,- stop te zetten. Wordt de nieuwe wet uitgesteld, dan kijkt de gemeente of het aanvragen van de (vooruit)betaling eerder kan. 

Heeft u voor 8 augustus de vooruitbetaling van de energietoeslag aangevraagd? U hoeft dan niks te doen. Uw aanvraag wordt behandeld volgens de voorwaarden die gelden tot 8 augustus 2023. Zie Beleidsregels Energietoeslag 2023, zie punt 4.15. Let op: 1 voorwaarde vervalt door de uitspraak van de rechtbank op 4 augustus 2023. Namelijk dat de energietoeslag wordt verstrekt aan de eerste rechthebbende aanvrager. 

Studenten

Studenten in Nijmegen kunnen vanaf 11 juli 2023 geen energietoeslag meer aanvragen bij de gemeente. Studenten krijgen in het nieuwe wetsvoorstel via Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) de energietoeslag. 
 


Dit bericht delen:

Advertenties