Valkhof Museum tijdelijk gesloten in aanloop naar tentoonstelling Into the Black Hole

4 augustus 2023

Museum verplaatst aanbod voor scholen naar Museumpark Orientalis.
De tijdelijke locatie van Valkhof Museum aan Keizer Karelplein 33 is van 26 augustus tot en met 16 oktober gesloten in voorbereiding op de grote kunst- en wetenschapstentoonstelling Into the Black Hole. Het museum is in de sluitingsperiode niet van binnen te bezoeken, maar wel van buiten: het doet van 3 t/m 23 september mee aan festival The Big Draw met draaideurkunst.


Foto: Flip Franssen, Valkhof Museum

Valkhof Museum ruimt leeg voor Into the Black Hole
Vanaf 17 oktober staat het Valkhof Museum geheel in het teken van de grote tentoonstelling Into the Black Hole, over zwarte gaten. Het pop-up museum aan het Keizer Karelplein is beperkt in zijn expositieruimte en wordt daarom in zijn geheel leeggeruimd om plaats te maken voor die tentoonstelling. Dit betekent dat alle kunstwerken en historische objecten worden uitgehuisd. De werken uit de collectie van het museum keren na Into the Black Hole terug, in mei 2024.

Valkhof Museum actief in Museumpark Orientalis
Educatie is een belangrijk onderdeel van het aanbod van Valkhof Museum. Op dit moment is een groot deel van het museum is ingeruimd met educatieve installaties, waar naast scholieren ook reguliere bezoekers van genieten, zoals de Romeinenwerkplaats en de ARCHEOHotspot. Om de continuïteit van het educatieve aanbod te kunnen waarborgen is Valkhof Museum een intensieve samenwerking aangegaan met Museumpark Orientalis. Alle educatieve programma’s verhuizen naar Museumpark.
Orientalis en zijn daar vanaf eind september te bezoeken voor scholen. Het gehele aanbod is geüpdatet. De bijzondere context van Museumpark Orientalis met een Romeinse straat en een Romeins huis laat zien hoe de Romeinen leefden. De schervenworkshops zijn aangevuld met een heuse opgravingssite. En er is een mogelijkheid om samen met de klas een aquaduct te bouwen, zoals de Romeinen dat deden. Al dit aanbod blijft tot aan de heropening van het verbouwde museum (in 2025) in Museumpark Orientalis beschikbaar. Voor het eerst biedt het museum daar, naast het aanbod voor scholieren, ook aanbod voor ROC-studenten aan.

Draaideurkunst
Van 3 t/m 23 september doet Valkhof Museum aan het Keizer Karelplein 33 mee aan festival The Big Draw. Drie weken lang vinden er wisselende tekenexposities plaats in de draaideuren van het museumpand. Zo kunnen passanten vanaf straat de tekenkunst bewonderen.

Data
* Tijdelijke sluiting: 26 augustus t/m 16 oktober
* The Big Draw draaideurkunst tentoonstelling: 3 t/m 23 september
* Into the Black Hole: 17 oktober t/m 21 april 2024


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen