Tandemkoppel Ter Schure en Fransen klaar voor dubbel WK

Fotograaf: Marco Knies
1 augustus 2023

Tandemwielrenners Vincent ter Schure en Timo Fransen beginnen komende woensdag aan de wereldkampioenschappen in Glasgow. Op het ‘Super WK’, waar alle wielerdisciplines vertegenwoordigd zijn – paralympisch, Olympisch en meer – komt het ervaren duo in actie op de baan en de weg.

Voor Houtenaar Ter Schure (43) en de 36-jarige Fransen uit Weurt ligt de nadruk in Schotland op de weg, zowel de tijdrit als de wegwedstrijd. “Het parcours rond Dumfries and Galloway, ten zuiden van Glasgow, ligt ons goed”, zegt de slechtziende Ter Schure, die als stoker achterop de tandem zit. “Het parcours is heuvelachtig, daar liggen toch wel onze kwaliteiten.” Op het glooiende circuit van de Fuji Speedway werden de twee in 2021 nog paralympisch kampioen op de weg.


Fotograaf: Marco Knies

Fransen, piloot op de tandem, kijkt tevreden terug op de voorbereiding: “We hebben de laatste tijd veel samen op de tandem gezeten en dat ging erg goed, zeker op de weg.” Op de wielerbaan in Glasgow komen de twee in actie op de achtervolging en de tijdrit. Ter Schure: “We merken dat het voor ons steeds lastiger wordt om mee te doen om de medailles. Als we op de achtervolging bij de beste vier eindigen, hebben we het goed gedaan. Andere koppels focussen echt op de baan. Voor ons ligt de nadruk toch echt op de weg.”

Parijs 2024
Tijdens de wereldkampioenschappen in Schotland staan niet alleen wereldtitels op het spel. Met een schuin oog kijken Ter Schure en Fransen al naar volgend jaar: “Er zijn belangrijke punten te verdienen voor de kwalificatieranglijst voor de Paralympische Spelen. Internationaal voor het aantal startbewijzen dat we als Nederlands team binnenslepen en nationaal voor wie die tickets uiteindelijk krijgen. Het gaat dus écht ergens om.”

Programma WK Baan (Sir Chris Hoy Velodrome, Glasgow)
2 augustus (19:42*) Achtervolging, kwalificatie
3 augustus (20:16*) Achtervolging, finales
4 augustus (11:50*) 1000 meter tijdrit, kwalificatie
4 augustus (17:28*) 1000 meter tijdrit, finales

Programma WK Weg (Dumfries and Galloway)
10 augustus (15:00*) Tijdrit (28,2 km)
12 augustus (14:45*) Wegwedstrijd (109,2 km)

*) Tijden zijn Nederlandse tijd, onder voorbehoud van wijzigingen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024