Expositie Blik op Nijmegen: een beeldende wandeling door de stad

Kunst en Cultuur
Van onze redactie
30 juli 2023

In het Huis van de Nijmeegse geschiedenis opent dinsdag 8 augustus om 19.00 uur een nieuwe expositie: Blik op Nijmegen. De prachtige fotografie van Karsten Russ en de kunstwerken uit de collectie van kunstverzamelaar en stadsgids Wim Bilo vormen de achtergrond voor persoonlijke verhalen en leuke anekdotes over bekende locaties in Nijmegen. De expositie loopt tot eind oktober, de toegang tot de Kapel is vrij en rolstoeltoegankelijk. 

Fotografie van Karsten Russ
Met zijn fotografie zoekt Karsten telkens weer een nieuwe, verfrissende blik op de stad. Als zijn foto’s iets bij de kijker losmaken, dan is zijn doel bereikt. Fotografie krijgt betekenis door de verhalen en herinneringen die achter die locaties schuilgaan. Nijmegen en haar inwoners zijn constant in verandering. De expositie Blik op Nijmegen vertelt hun verhalen en nodigt de bezoeker uit eens met andermans blik naar Nijmegen te kijken.

Standswandeling door Wim Bilo
Gedurende de expositie krijgen bezoekers meerdere malen de kans ook echt de stad in te gaan onder leiding van stadsgids Wim Bilo. Wim heeft tal van leuke stadshistorische verhalen achter de hand ter verdieping op de expositie. Op 10 september is er een extra speciale editie ter gelegenheid van Open Monumentenweekend. Aansluitend op de wandeling liggen dan in het archief een aantal bijzondere archiefstukken klaar om te bekijken.

En verder: Workshop fotografie door Karsten Russ
Volg een workshop van fotograaf Karsten Russ en werp een blik op Nijmegen door de ogen van een fotograaf. Hoe breng je een stad goed in beeld en hoe vertel je een verhaal door middel van fotografie?

Doe mee: Deel jouw blik op Nijmegen met ons!
Naar welke plek in Nijmegen kijk jij met een heel eigen blik? Deel jouw blik op Nijmegen met ons door een mooie foto en/of herinnering op te sturen naar blikopnijmegen@hvdng.nl en zie je eigen herinnering dan terug in de expositie! 


Mariënburgkapel I Mariënburg 26 I 6511 PS Nijmegen


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen