100-jarig jubileum Leenders Glas in Lood!

Ondernemers
Van onze redactie
26 juli 2023

Op Kerkenbos 1091 in Nijmegen vierden Koot en zijn vrouw Bärbel de Wildt deze maand maar liefst 100 jaar Leenders Glas in Lood! 

In 1922 startte de vader van Theo en Herman Leenders in zijn ateliertje aan huis zijn bedrijf Leenders Glas in Lood. En in 1947 namen de beide zoons de zaak over en bouwden een nieuw atelier. In september 1991 nam Koot de Wildt het ambachtelijke bedrijf over.

“We maken nu nog steeds alle ontwerpen handmatig want bij digitalisering krijg ik maar geen gevoel”, laat Koot lachend weten. En als je zijn producten bekijkt dan weet je direct wat hij bedoeld. Wat een vakwerk! Hij en zijn vrouw bedenken, maken en installeren het glas en lood niet alleen voor kerken en kastelen in binnen- en buitenland en gemeentelijke instellingen maar ook voor café’s, restaurants, scholen, ziekenhuizen, verzorgingscentra en penitentiaire instellingen.

“De stijlen veranderen maar de techniek niet. Met geblazen glas kan je maar liefst kiezen uit 4000 kleuren. En omdat elke kleur een eigen nummer heeft, heb je over 15 jaar precies dezelfde kleur gemakkelijk bijbesteld,” vertelt Bärbel, die de ontwerpen bedenkt, enthousiast.

Leenders Glas in Lood is momenteel een van de topbedrijven in hun branche in Nederland. “Als je je bedrijf, winkelpand of kantoor een speciale uitstraling wilt geven is glas in lood fantastisch en zeer opvallend! “ laat het ondernemersechtpaar tot slot weten. “Bij ons kan hierin anno 2023 écht alles, denk maar eens aan deurpanelen of tafelbladen.”

Hoe dan ook; voor vakmanschap van dit specialistische ambacht moet u na 100 jaar nog steeds bij Leenders Glas in Lood zijn! Meer info op www.leendersglasinlood.nl of bel voor een afspraak 024-6841555


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen