[column] 'Meelkers Malingen', 'Doorzettingsvermogen en voldoening'

Door: Frerik Meelker
26 juli 2023

Het is weer volbracht. Nijmegen heeft wat haar uniek maakt weer overleefd.

2-Wekelijkse column van Frerik Meelker: 'Meelkers Malingen'. Dit is zijn tweede bijdrage: 'Doorzettingsvermogen en voldoening'

Dit jaar viel ontzettend mee, met name het weer en op een enkele zomerse bui na, was het perfect wandelen en vooral feesten. Het mocht een lieve duit kosten; men ging tot het uiterste. Men genoot in volle teugen.

Als import-Gelderlander wonend in Arnhem en werkend in Nijmegen moet ik vaak uitleggen wat het Vierdaagsegevoel is. Het is natuurlijk als Fries gemakkelijk een vergelijking te maken met de Elfstedentocht of met het fenomeen carnaval. Je zult het van thuis mee moeten krijgen om de hunkering naar de terugkerende collectieve overgave te kunnen begrijpen.

Zoals vaak gaat iedere vergelijking mank, en uw schrijver gaat zich hier niet als de zoveelste aan wagen. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om mijn bewondering uit te spreken aan al die mensen die vrijwillig of beroepsmatig betrokken zijn geweest bij dit unieke samenkomen. Toiletten, podia, bars en tenten en vuilniszakken zijn weer afgebroken. De stad is weer schoon. Burgemeester Bruls zong een lied en men zag dat het goed was.

Wandelen is leven en doorgaan geeft voldoening. Nu is het goed uit te rusten  van de magische roes.


Dit bericht delen:

Advertenties