Dar introduceert nieuwe manier van solliciteren

Ondernemers
Van onze redactie
25 juli 2023

Vanaf juli start Dar met een wervingscampagne. Tegelijkertijd lanceert ze ook een nieuwe website waarop je direct via een videoprogramma kunt solliciteren. “Deze veranderingen zijn noodzakelijk om de bezetting verder op orde te krijgen”, aldus HR-manager Fleur van Veghel.

Snel en eenvoudig solliciteren
Het wordt nog makkelijker om bij ons te solliciteren. Van Veghel: “Zie je op de nieuwe website een vacature die bij jou past, dan kun je je interesse aan ons laten weten door een WhatsApp bericht te sturen. Wij nodigen je dan uit voor een online sollicitatie. Dat kan in veel gevallen via een nieuw platform, waarbij de kandidaat een aantal video’s te zien krijgt. Na elke video volgt een vraag. Die vraag kan beantwoord worden via tekst, video en audio. Of door een meerkeuzevraag te beantwoorden. Zo ontdekken de kandidaat en wij heel snel en eenvoudig of de functie ook echt past. Als er een match is, volgt een uitnodiging voor een live gesprek. In het beste geval is dit dan ook direct een afrondend gesprek. De kandidaat hoeft dus geen motivatiebrief of cv meer te sturen.”

Warm welkom
“Alle nieuwe ontwikkelingen stellen ons in staat kandidaten een warm welkom te bieden. We willen direct een klik maken met de kandidaat. Iedereen moet voelen dat Dar een vriendelijke en persoonlijke organisatie is. En dat begint al in het sollicitatieproces.”

Goede arbeidsvoorwaarden
Toch beseft Dar zich ook dat er meer nodig is dan een nieuwe manier van solliciteren om mensen aan te trekken. “In de cao zijn afspraken gemaakt over het loonpeil en het opvangen van de gestegen kosten van levensonderhoud", zegt Van Veghel. Maar we kijken ook breder. We bieden baanzekerheid en goede arbeidsvoorwaarden. En afgelopen jaar werden we verkozen tot Vitaalste Vakbedrijf van Nederland. Een hele mooie erkenning die ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. We willen onze mensen echt veilig en met plezier laten werken.”

Nieuwsgierig naar een functie bij Dar? Kijk dan op https://www.komwerkenbijdar.nl/


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen