Inspirerende literaire salon in de Vrouwenschool

Van onze redactie
5 augustus 2023

Dit jaar wordt op 10 september de eerste editie van ‘Vrouwenstemmen’ georganiseerd; een literair openhuis in de Vrouwenschool in Nijmegen-Oost. 

Tijdens ‘Vrouwenstemmen” maak je kennis met vier prijswinnende schrijfsters, die hun talenten in de Vrouwenschool hebben ontplooid. Ontmoet in de gangen Liesbeth Eugelink, Steffie van den Oord, Dorien de Wit en Hava Güveli. Luister naar hun verhalen op een plek waar de traptreden fluisteren, de vloeren zuchten en de geschiedenis van de muren druipt. 

Kom luisteren naar de intrigerende en soms bloedstollende verhalen van vier inspirerende vrouwen in het oude klooster aan de Dominicanenstraat 6.  

Liesbeth Eugelink werkte van 2002 tot 2006 in de Vrouwenschool. Zij heeft diverse essayprijzen gewonnen en de eerste Bookapp ‘Bitterfeld’ in het Nederlandstalige gebied ontwikkeld.

Dorien de Wit, kunstenaar en schrijfster, woonde van 2004 tot 2007 in de Vrouwenschool. Zij was writer in residence van de Jan van Eyck Academie in Maastricht en heeft de Poëziedebuutprijs 2022 gewonnen.

Steffie van den Oord werkte van 2006 tot 2013 in de Vrouwenschool. Ze is bekend geworden met haar boeken over honderdjarigen en haar historische romans over “stokoude, spannende verhalen”.

Hava Güveli is schrijfster en schrijfdocent en is sinds 2016 een van de bewoonsters van de Vrouwenschool. Zij heeft in 2022 de Granate Prijs gewonnen voor haar poëziebundel “Alles wat ik vergeet is mooi meegenomen” en is winnaar van de Poetry Slam Festina Lente 2023.

Tickets kosten €10,- en zijn te koop via shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/literaire-salon-open-huis

10 september, 14.00 -17.00 uur
Poëzie, proza, drinks & bites
De Vrouwenschool,
Dominicanenstraat 6 in Nijmegen

Kijk op www.vrouwenschool.nl voor meer informatie of mail naar prgroepvrouwenschool@gmail.com


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen