Open Energiedag op 16 september in Nijmegen

Van onze redactie
4 augustus 2023

Demissionair minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten zal op zaterdag 16 september de Open Energiedag openen bij energiepark Nijmegen-Betuwe. Nieuwsgierige burgers kunnen op deze dag langskomen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie.

Ontmoet bijvoorbeeld de mensen achter een windmolen, voel de warmte van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark op 16 september.

De Open Energiedag wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Bij de eerste twee edities waren er tal van mooie projecten te bekijken en deze editie kun je ook weer tientallen projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het allereerste drijvende zonnepark van Nederland en een fietstocht langs een duurzaam warmtenet. In 2022 openden ruim zestig duurzame energieprojecten hun deuren om zo’n 5.000 bezoekers kennis te laten maken met hun initiatieven. Op www.openergiedag.nl vind je alle locaties door heel Nederland die op 16 september hun deuren openen.

Het is ook nog mogelijk om zelf projecten aan te leveren! Wil je bijdragen aan meer kennis en acceptatie van duurzame energietechnieken? Meld je locatie dan aan voor deze editie van de Open Energiedag.

Over de NVDE:
De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. De activiteiten voor duurzame energie bij 1.600 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim € 43 miljard en bijna 200.000 werknemers in Nederland.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen