Foto's 4Daagse 2023: Het vierdaagseterras, symbiose tussen carnaval en vierdaagse

Tekst: Karel Hermsen | Foto`s: John de Kluys
19 juli 2023

Dat carnavalisten van feestjes houden is overduidelijk. Liefst het hele jaar. Op het vierdaagseterras van het Prinsenconvent worden alle feestjes gemixt.

Maar liefst 20 Jaar nodigde Ger Leenders op de dinsdag van de vierdaagse vrienden en kennissen uit om de intocht mee te vieren. Eerst thuis, later op de kop van de Gerard Noodtstraat. Het werd allemaal wat veel en Ger zocht naar helpende handjes.

Zie daar, zijn carnavalsvrienden stonden klaar. Vanaf dit jaar staat het  Prinsenconvent, de club van oud-prinsen carnaval, garant voor een leuk feestje.

Bouw wat tenten op, zet wat stoelen klaar, nodig gezellige mensen uit, zorg voor wat fusten bier en laat een dweilorkest de hele boel aan elkaar blazen. Zo simpel is het.

Niet dus. Oud-prins Gerard Brouwer heeft een half uur nodig om uit te leggen welke bureaucratische hindernissen genomen moesten worden. ` Uiteindelijk is het allemaal gelukt, met grote dank aan Joris Bouwmeester en Niels Kersten van de Vierdaagsefeesten.`

Laat feestjes maar aan de oud-prinsen over. Het Vierdaagseterras stond als een huis.  Dweilorkest ` Fan Tatteme`  was op oorlogssterkte aanwezig en speelde de sterren van de hemel. Gladiolen werden uitgedeeld aan mooie meisjes  `Da`s een mooie page` , richting  een stram marcherende Scandinavische schoonheid. Ze hebben wel er oog voor, onze prinsen!

De eerste doorkomende detachementen , allemaal Duitsers, kregen nog weinig applaus.  `We zijn nog bier aan het halen en hebben onze handen vol, klappen gaat even niet`.  Maar zonder die Duitsers lukt ook onze carnaval niet. Kort daarna werd er voor iedereen geklapt. DJ Ritchie en zangers Dave van Well en Miel Verstappen met oud-hollandse liederen, zongen de wandelaars, waaronder heel wat Knotsenburgse carnavalisten,  uit volle borst naar de finish.

Ondertussen werd er onder het genot van een hapje en een drankje ook veel aan kabinetsvorming gedaan. Nee, niet in die in Den Haag, maar wel die van de nieuwe prins carnaval van Knotsenburg!

BEKIJK HIER DE FOTO'S!

 


Dit bericht delen:

Advertenties