4Daagse 2023: Al mot Ger krupe: Blauwe dinsdag

4Daagse 2023
Tekst: Karel Hermsen / foto`s: Ger Neijenhuyzen
18 juli 2023

Vanochtend startte onze fotograaf Ger Neijenhuyzen aan zijn tiende vierdaagse. Een wandeling met speciale belevenissen.

Ger vertelt: `Ik was op tijd voor de start en heb daarvan nog mooie plaatjes kunnen schieten.  De zonsopgang op de Oosterhuise dijk heb ik niet bewust meegemaakt. Wel heel veel mooie luchten. Voordat ik het wist was ik al in de eerste pleisterplaats Oosterhout.  Wat was het daar gezellig!

Onderweg kwam ik nog een  appel-bijbelbus tegen die iedereen probeerde te bekeren.. Als van oorsprong  rooms-katholiek menneke hoefde dat van mij niet zo. Wel een appeltje meegepikt. Maar dat was aan de binnenkant helemaal verrot. Ik heb dat appeltje omhoog gegooid, regelrecht de hemel in. Misschien is de boodschap duidelijk.

Op de dijk kwam ik een groepje jonge snuiters tegen die wel wat advies wilden van een ervaren loper.
Die heb ik toen op sleeptouw genomen. Maar er moest ook gerookt worden. Eentje was er aan het vapen. De stoom kwam uit zijn oren. Na Elst heb ik ze niet meer gezien.

In Elst meldde zich een nichtje dat ik al jarenlang niet gezien heb. Laura heet ze. Heerlijk zo`n weerzien na al die jaren. We waren het zonder van elkaar te weten op dezelfde tijd gestart. Lekker gekeuveld en toen verder, ieder voor zich.

Nee, ik heb geen blaren of pijnlijke plekken. Maar ik merk wel het verschil tussen de 30 en de 40 kilometer. Je moet toch een extra tandje bijzetten. De voeten  doen wel wat pijn! De doortocht in de pleisterplaatsen Elst en Bemmel zijn grandioos. Wat mij opvalt is dat daar alles blauw is. Blauwe dinsdag;  leuk initiatief, elke dag een ander kleurtje.

Ik ga nou thuis douchen, drink een potje bier en ga misschien nog even de stad in, want ik voel me als een jonge god. Mijn sokken heb ik uitgewassen in zout water en die zijn morgenvroeg  helemaal droog. Ik ben klaar voor dag twee.`


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen