Explosief gaat af bij voordeur woning; politie doet onderzoek

Van onze redactie
18 juli 2023

Vanmorgen vroeg is een explosief voor een woning aan de 46e straat van de wijk Zwanenveld gelegd en afgegaan. De politie doet onderzoek.

Buurtbewoners hoorden een harde knal. Bij de voordeur van een woning in de straat is een explosief afgegaan. In de straat is enkele uren later nogsteeds benzine te ruiken. Op de voordeur zitten roetvlekken en op straat liggen stukjes tape en plastic. Op een tafeltje in de tuin ligt nog een, vermoedelijk niet geheel ontplofte, cobra 8. Dit staat bekend als een zeer zwaar vuurwerk.

Ook een van de twee betonnen beeldjes van een leeuw, die links en rechts van de deur stonden, is doormidden gebroken door de explosie. De bewoonster was op het moment van de explosie thuis en raakte niet gewond. De politie heeft de woning en een gedeelte van de stoep afgezet. De politie verricht sporenonderzoek. Delen van het explosief worden meegenomen, vingerafdrukken worden afgenomen en een agent verricht metingen. Ook worden camerabeelden bekeken. De politie doet onderzoek naar het motief en dader(s).


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen