4Daagse 2023: Anne-Fleur Verlee uit Nijmegen, 12 jaar, loopt de 4Daagse voor KiKa

Van onze redactie
15 juli 2023

Anne-Fleur uit Nijmegen is dit jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse 4Daagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 kilometer samen met het #Vteam. De jongste lopers doen allemaal voor het eerst mee aan de 4Daagse. Anne-Fleur : Ik heb er erg veel zin in maar vind het ook spannend. Ik wil het liefst zo veel mogelijk geld ophalen voor KiKa, de stichting Kinderen Kankervrij.

Vriendschap, vrede en vrijheid
De kinderen van het #Vteam vragen aandacht voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 100 kinderen sterk. Anne-Fleur wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam met een speciale reden, namelijk voor KiKa: "Ik vind dat alle kinderen een vrolijke jeugd moeten hebben en zich niet zorgen moeten maken over ziek zijn."

Anne-Fleur vertelt verder: "Ik vind het heel erg leuk, maar ook spannend om mee te lopen. Maar ik denk dat door deze groep het me wel zal gaan lukken. Iedereen helpt elkaar en motiveert elkaar om door te zetten. Ik heb al veel geoefend omdat ik ook voor het goede doel loop. Ik heb stickers gemaakt om tijdens de 4daagse uit te delen. Op deze sticker staat dat ik voor KiKa loop en een qr-code die je kan scannen en dan kom je gelijk op mijn sponsorsite van KiKa."

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "De jeugd maakt verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Anne-Fleur laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier."  

De belevenissen van Anne-Fleur en het #Vteam zijn vanaf zondag 16 juli te volgen via de website en instragram van het #Vteam. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse 4Daagse, het vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen