Wens 9-jarige Joey uit Nijmegen vervuld: stoere auto's en racen op circuit Zandvoort

Van onze redactie
15 juli 2023

De 9-jarige Joey uit Nijmegen heeft een allerliefste wens. Hij houdt van grote bussen en snelle auto’s en racen in een vette blauwe Lamborghini op het circuit van Zandvoort. Blauw is zijn lievelingskleur en sportauto’s vindt hij ge-wel-dig.

Joey heeft een hartafwijking en maakte een zware tijd door. Daarom vervult Make-A-Wish Nederland zijn allerliefste wens die volledig in het teken staat van stoere auto’s en een opleiding tot buschauffeur.

In de limousine op weg naar het circuit van Zandvoort
Joey wordt vroeg in de ochtend thuis in Nijmegen verrast door een witte limousine met zijn naam erop. Samen met zijn ouders en oma gaat hij in stijl op weg naar het circuit in Zandvoort. In de limo ligt alvast een stoere Ferrari pet voor hem klaar.  En wat heeft hij er veel zin in. Zijn geduld wordt nog even op de proef gesteld want de rit van Nijmegen naar Zandvoort duurt een tijdje. Maar met papa, mama en oma in een limo met cadeautjes en lekkers vindt hij dat echt wel gaaf.

Aangekomen op het circuit van Zandvoort is het dan zover. Joey gaat daar superhard racen in een lichtblauwe Lamborghini. Ook de Ferrari pet gaat op en hij straalt van oor tot oor.
Daarna mag hij meekijken bij de pitstop. Zoveel sportauto’s bij elkaar heeft Joey nog nooit gezien. Hij mag ze allemaal bekijken en er ook in zitten. Joey vindt het fantastisch allemaal. Het geluid van de motoren, het uitproberen van de sportauto’s en alle knopjes en waar ze voor dienen.

Certificaat buschauffeur in de pocket
Na een feestelijke lunch met zijn favoriete pannenkoek met slagroom, spikkels en Nutella vertrekt Joey en het gezin per limo naar de volgende verrassing in Amsterdam waar Joey wordt opgeleid tot buschauffeur. Samen met de instructeur krijgt Joey uitleg in de bus en gaat hij ook nog een stukje meerijden. Er worden nog wat kritische theorie vragen gesteld, maar Joey slaagt met slag en wimpel en krijgt het certificaat tot buschauffeur uitgereikt. Papa, mama en oma zijn reuzetrots op hem. Wat deed hij dat goed!

Met een knalrode Ferrari door de McDrive
En dan is er ineens dat hele speciale herkenbare Ferrari geluid. De motoren van een knalrode Ferrari draaien op volle toeren als deze speciaal voor Joey in flinke vaart het terrein op komt rijden. Joey is verrast en stapt verwonderd in de Ferrari. De chauffeur trapt nog even flink op het gas als hij samen met Joey de highway op schiet richting de McDrive in Amersfoort waar hij zijn eigen frietjes mag bestellen. Wat een feest! Zijn ouders en oma zijn inmiddels ook per limo in Amersfoort gearriveerd waar zij gezamenlijk deze toffe dag afsluiten met frietjes en Joey zijn eigen ijsje mag maken. In de limo terug naar Nijmegen mijmert Joey over alles wat hij vandaag heeft meegemaakt. Kiezen kan hij niet want hij vond echt alles leuk.

Het was een dag met een gouden randje om nooit meer te vergeten.

Make-A-Wish Nederland & de impact van een Wish Journey
Ieder kind heeft magie nodig. Sommigen meer dan anderen
Elke dag horen gemiddeld 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Wat volgt zijn maanden, jaren die volledig in het teken staan van ziekenhuizen, artsbezoeken en een onzekere  toekomst. Voor deze 1500 (!) kinderen per jaar wil Make-A-Wish Nederland hun allerliefste wens vervullen. Boswachter worden, prinses zijn in een écht kasteel of zelfs lopen op de maan. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst.

Make-A-Wish Nederland gaat daarbij voor meer impact dan alleen een leuk dagje uit. Tegenover de negatieve emoties die vrijkomen na het openbaren van een ziekte moet een veelvoud van positieve emoties staan. Door een kind mee te nemen in de Wish Journey komt er een langdurige keten van verzinnen en fantaseren, verheugen en toeleven, genieten en nagenieten, zowel voor het kind als voor het gezin en de omgeving. Make-A-Wish Nederland doet in nauw overleg met medisch pedagogisch zorgverleners al het mogelijke de Wish Journeys zo impactvol mogelijk te laten verlopen. Die intense organisatie kost veel aandacht, zorg, tijd en ook geld. Steun daarom Make-A-Wish Nederland zodat we nog veel meer kinderen en hun gezinnen een onvergetelijke Wish Journey kunnen geven.


Dit bericht delen:

Advertenties