Maria Dabrowski exposeert in Nijmeegs Stadhuis

Van onze redactie
15 juli 2023

In de zomermaaden (juli - augustus) tijdens de kantooruren van het stadhuis van Nijmegen zal werk te zien van Maria Dabrowski in de 'vitrine'.

Er wordt een kleine selectie getoond van de originele installatie waarbij ze gebruik zal maken van transparante, bedrukte doeken en ingelijst werk.

‘SYNC’ is een fotoboek + expositie die oproept tot reflectie in een tijd waarin de technologische vooruitgang steeds sneller lijkt te gaan. Meedoen en meegaan in deze schijnbaar maakbare wereld lijkt belangrijker geworden dan tot bezinning komen.

In een hoogmodernistische samenleving die zich grotendeels online afspeelt, is Maria Dabrowski zich met haar fotografie gaan richten op het vinden van een nieuwe balans. In onze snelle, veeleisende wereld, waarin steeds meer mensen worstelen met de tijd, burn-outs en mentale problemen, probeert “SYNC” een nieuw licht te werpen op een meer subjectief en natuurlijk ritme, met aandacht voor alledaagse details.

Fotoboek: de analoge fotoserie gaat een gelaagde interactie aan met de grafische vormgeving die in samenwerking met Studio Another Day is ontwikkeld. Het geheel wordt ondersteund door een kritische en bevragende tekst van Joris van Merwijk, die de subjectieve tijdsbeleving van de mens boven de gejaagde, objectieve tijd van het westen zet.

Alle boeken zijn genummerd en gesigneerd.

www.mariadabrowski.nl/projects/sync.

Bezoekadres:
Stadhuis aan de Burchtstraat
Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Te bereiken: Stadhuis aan de Burchtstraat, de 'vitrine' expositie bevindt zich bij de ingang aan de Marikenstraat.
Openingstijden: tijdens kantooruren ma. t/m vr. 9.00-17.00 uur


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024