Koninklijke onderscheiding voor Rob van Eenennaam (68).

Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
12 juli 2023

Tijdens de laatste seizoensrepetitie van het gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie werd de heer Rob van Eenennaam benoemd als Lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Eenennaam was voorgedragen voor zijn vrijwillige verdiensten voor Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie. Het koor is opgericht in 2006. Rob heeft deel uitgemaakt van het bestuur en hij is al die tijd zeer nauw betrokken gebleven bij de organisatie rondom de repetities, concerten, kooruitjes en eindseizoensfeestjes.

Daarnaast heeft de heer Van Eenennaam zich van 1992 tot 2015 belangeloos ingezet bij Scoutinggroep Karel de Stoute. Zijn kinderen, en later zijn pleegkinderen, waren lid van deze Scoutinggroep. Hij was betrokken bij financiële acties om ervoor te zorgen dat de scoutinggroep kon blijven bestaan en de jeugdleden op kamp konden gaan. Zo hielp hij mee met mest scheppen, die de scouting verkocht, regelde binnen zijn netwerk gratis een vrachtwagen en reed daarmee achter de bus aan naar Luxemburg en Duitsland voor hun zomerkampen.

Rob organiseerde ook stafactiviteiten om stafleden te bedanken voor hun werk als vrijwilliger. Rob Van Eenennaam hielp ook bij het Vierdaagsekamp en zorgde voor de lopers, verzorgde transport van en naar de Wedren, haalde de boodschappen etc. Zijn inspanningen voor de scouting waren altijd volledig belangeloos.

Het gezin Van Eenennaam heeft van 1991 tot 1998, achttien pleegkinderen opgevangen. Ook was hij lid (en later voorzitter) van de ouderraad van basisschool Prins Maurits. In de periode van 1990 tot 1994 heeft Rob Van Eenennaam hulpgoederen verzameld en deze met bestelwagens en aanhangwagens naar weeshuizen, kerken en scholen in Polen gebracht.

De heer Van Eenennaam heeft jarenlang belangeloos voor iedereen klaargestaan en zijn hulp en tijd gegeven daar waar het nodig was. Burgemeester Bruls reikte daarom de Koninklijke onderscheiding uit aan Rob van Eenennaam in Wijkcentrum Dukenburg in de Meijhorst.

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024