De 80-jarige Willy Heij gaat voor zijn 63e 4Daagse van Nijmegen!

Van onze redactie
12 juli 2023

Volgende week vrijdag zal Wijchenaar Willy Heij (geboren in Nijmegen) voor de 63e maal succesvol de Nijmeegse 4Daagse uitlopen als alles goed gaat. Hij loopt dit jaar de 40 km en leuk detail is dat ook zijn zoon Clemens mee doet op de 50 km. Tevens lopen 2 neven van Willy mee. Het is de bedoeling dat Willy en Clemens samen op de Via Gladiola gaan binnenlopen!

Willy: “De Nijmeegse 4Daagse is een gezelligheidswandeling waar je leuke ontmoetingen hebt. Je praat gezellig met mensen die je helemaal niet kent. Ik heb er zin in, want het is altijd een hele leuke week.” Ook voor zijn vrouw Beppie is de 4Daagse een speciaal moment: “Ik sta ook elke dag rond 2.30u op om koffie te zetten en Willy en Clemens uit te zwaaien. Vroeger heb ik nog eens een paar keer meegefietst; dat mocht toen nog.” 

Het palmares van wandelaar Willy Heij zal u verbazen, want deze 'Long Distance Walker' heeft een lijst om u tegen te zeggen! Willy heeft namelijk ook de Apeldoornse 4Daagse 50 km 37x gelopen. Tevens liep hij de Bossche 100 km wel 25x. De loop Nijmegen - Rotterdam van 160 km liep Willy maar liefst 31 keer en in Engeland en Schotland liep hij ook 15 keer 160 km! Er zijn in Nederland maar weinig mensen die hem dat nadoen. 

We hebben dus wel met een zeer uitzonderlijke recordhouder te maken in het huidige 4Daagse-wandelpeloton! We wensen hem heel veel succes voor zijn 63e, maar dat zal geen enkel probleem zijn! 

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen