4Daagse 2023: Appeltjesactie: 4Daagse wandelaars maken kans op kunstwerk Valkhof Museum

Van onze redactie
11 juli 2023

Valkhof Museum deelt appeltjes uit langs de route

Met de tijdelijke locatie aan het Keizer Karelplein voelt Valkhof Museum zich dit jaar nog meer verbonden met de Nijmeegse 4Daagse. Om de wandelaars een duwtje in de rug te geven, deelt het museum elke dag appeltjes uit langs de route. In het museum is ondertussen Kijk! te zien. Zes kunstenaars laten met zeven werken zien wat hen beweegt. Wie tijdens de 4Daagse in een van de vier gouden appeltjes bijt, wint een van de zeven kunstwerken! Met deze bijzondere actie wil het museum de wandelaars eren, en de kunstenaars een verdiend podium geven.

Appeltje voor de kunst
In zeven vitrines laten de zes Kijk! kunstenaars zien wat hén beweegt. De werken variëren van sculptuur tot film, en van zwartwit tot kleurrijk. Ze zijn speciaal gemaakt voor de 4Daagsewandelaars.

Valkhof Museum wil de wandelaars aanmoedigen en deelt daarom op willekeurige plaatsen langs de wandelroute iedere dag 1000 appels uit. En er is meer: iedere dag zit op een van deze appels een gouden sticker.  De vier wandelaars die deze appels in handen krijgen, mogen een kunstwerk uitkiezen uit de tentoonstelling Kijk!.
Wie weet ben jij binnenkort de trotse eigenaar van een echte Bart Drost, Elvira Duives, Pavèl van Houten, Chantal van Lieshout, Gabi Rets, of Tommy Smits. Bezoek de site voor een overzicht van de werken. Verheug je en maak dat plekje aan de muur maar vast vrij.

De werken zijn tot en met 25 augustus te zien in het Valkhof Museum. Daarna gaan ze naar hun rechtmatige winnaar.


Foto: Flip Franssen.

Vierdaagse in het museum
Van dinsdag 18 juli t/m vrijdag 21 juli staan de deuren van het pand aan Keizer Karelplein wagenwijd open. Naast een selectie van de vaste collectie en tijdelijke exposities, zal Kunstluis Pavèl van Houten, tevens een Kijk! kunstenaar, bezoekers verrassen met zijn eerste interventie genaamd 40.000 collectiestukken.

Bovendien kun je in de photobooth je eigen Vierdaagse-moment vastleggen.

En last but not least krijgen Vierdaagsefeesten VIP-bandjeshouders op vrijdag een exclusief voorproefje van de Into the Black Hole tentoonstelling: een ontspannende en tegelijkertijd verbluffende ruimte-ervaring.

Surf naar valkhofmuseum.nl voor meer informatie en de complete agenda.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen