Niet te stoppen: de heer Wolf (88) loopt 4Daagse met twee knieprothesen!

Van onze redactie
11 juli 2023

Nijmegen staat dezer dagen weer helemaal in het teken van de 4Daagse. Nu is het natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om mee te lopen, maar op de polikliniek Orthopedie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) krijgen ze toch elk jaar weer foto’s en kaartjes van ex-patiënten die de 4Daagse weer hebben kunnen uitlopen, zelfs met een knie- of heupprothese.

Zo ook de heer Wolf, die in 2004 in beide knieën een knieprothese in CWZ heeft gekregen. Inmiddels is deze fanatieke 4Daagseloper maar liefst 88 jaar en ondanks ‘nieuwe knieën’ en nog wat fysieke problemen gaat hij opnieuw meelopen. En dan niet de 30 km….. nee hij blijft gewoon de 40 km lopen!

Check up
Elk jaar een paar weken voor de 4Daagse maakt hij bij Keetie Kremers, verpleegkundig specialist orthopedie en traumatologie in CWZ, een afspraak voor een controle, zoals hij zelf zegt:  “Ik kom voor de check up en alleen als jij zegt dat de prothesen en knieën er goed uitzien, dan ga ik hem weer lopen”. Normaal gesproken komt een patiënt na een nieuwe prothese één jaar na de operatie voor het laatst op controle. De heer Wolf is echter heel bewust met zijn lijf en gezondheid bezig en wil graag jaarlijks een check van beide knieprothesen om zeker te zijn dat hij mee mag lopen.

Verrassing
Keetie: ‘Dit jaar hebben wij hem vanuit het team orthopedie verrast. Het is heel bijzonder dat je op deze leeftijd met twee prothesen die al 20 jaar meegaan en zo intensief gebruikt worden met 1000 km wandelen per jaar nog zo fit bent en de 4Daagse loopt! We hebben daarom een klein cadeautje voor hem gekocht.’ Een extra stimulans volgens hem om de 4Daagse wéér uit te gaan lopen!

Revalidatie
De 4Daagse kan zelfs helpen bij het revalideren na een knie- of heupoperatie. Borg Leijtens, orthopedisch chirurg gespecialiseerd in sportletsels: ‘Het is fantastisch om te zien hoe stimulerend de 4Daagse kan werken in een revalidatieproces. Patiënten hebben na een heup- of knieoperatie een doel om naar toe te werken en belonen zichzelf met een mooie prestatie en een feestweek!’


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen