Walk of Wisdom sponsort gastvrije Stevenskerk

Van onze redactie
10 juli 2023

Walk of Wisdom, de door de natuur geïnspireerde pelgrimsroute die voor een mooi deel door Nijmegen-Oost loopt, geeft €750,- en aan de Nijmeegse Stevenskerk als bijdrage in het onderhoud van de kerk. Het geld werd gespaard van donaties die pelgrims geven voor de startpakketten: de landschapsbijdrage.

Gastvrijheid
De Stevenskerk biedt nu acht jaar gastvrijheid als begin- en eindpunt van de Walk of Wisdom. 

De kerk staat al 750 jaar in het hart van de stad, bovenop een heuvel. Sinds jaar en dag is de kerk veel meer dan alleen een spirituele huiskamer, maar ook een belangrijk publiek gebouw. Een Nijmegenaar voelt zich naar verluid pas thuis als ie van verre de Stevenstoren ziet staan. Of zoals in het officieuze volkslied van de stad staat:

“Al mot ik krupe, Op blote voeten goan
Ik wil nog een keer Sint Steven heuren sloan.”
(Graodus fan Nimwegen)

De kerk heeft een 2,2 meter hoog beeld gespijkerd van het symbool Pelgrim tegen de binnenmuur bij de entree. Hier laten pelgrims zich na afloop van hun 136 kilometer lange tocht graag fotograferen. Vrijwilligers van de Stevenskerk vangen de pelgrims op. Als dank voor deze gastvrijheid doet Walk of Wisdom dan ook elk jaar graag iets terug door een deel van de landschapsbijdrage aan de kerk over te maken.


Dit bericht delen:

Advertenties