Hockey: Duitse Emma Sophie Heßler naar NMHC Nijmegen

Van onze redactie
8 juli 2023

De hockeyploeg van Nijmegen Dames 1 wordt komend seizoen versterkt door de Duitse Emma Sophie Heßler (27). De verdedigster komt over van DHC Düsseldorfer Hockey Club 1905 E.V., waarmee ze in april nog de Euro Hockey League tegen Den Bosch speelde en de derde plek wist te bemachtigen.

Heßler brengt ook internationale ervaring mee. Zo speelde ze voor het Duitse U21 Nationale Elftal, waarmee ze de Wereldkampioenschappen in Santiago di Chili speelde. Coach Bas de van der Schueren laat weten ‘Emma Sophie is een erg goede verdedigster. Ze is goed in mandekking en ontzettend snel en wendbaar. Ze is een erg positieve speelster en zal met haar inbreng het team zeker naar een hoger niveau tillen’.

De speelster geboren in Stuttgart is afkomstig uit een succesvolle hockeyfamilie en speelde eerder voor HFC Stuttgart, TSV Mannheim en de afgelopen jaren bij DHC waarmee ze meermaals kampioen in de Duitse bundesliga werd en daarnaast ook driemaal het Duitse zaalhockey kampioenschap wist te veroveren.

Heßler is heel enthousiast om komend seizoen bij Nijmegen te gaan spelen. ‘Ik ben zeer vereerd om voor een club als Nijmegen in de Promotieklasse te spelen. Ik ben enorm verrast door het niveau van het jonge talentvolle team en ben super gemotiveerd om samen met het team voor nieuwe successen te gaan’, vertelt ze.

Harold Smeeman van Stichting Tophockey Nijmegen is verheugd met het contracteren van de tweede Duitse speelster in het team: ‘Enkele maanden geleden werden we door onze Duitse scout getipt en werden direct enthousiast toen we naar de EHL-wedstrijden zaten te kijken. Emma Sophie is een solide, goede speelster die multi-inzetbaar is. Met haar ervaring en achtergrond in de Duitse bundesliga gaan we heel veel plezier hebben aan Emma Sophie als speelster en als persoonlijkheid. Het is goed om haar bij onze selectie erbij te hebben’.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024