Arrestatieteam doet inval in woning Ruisdaelstraat

Van onze redactie
30 juni 2023

De politie heeft vanavond langere tijd de Ruisdaelstraat afgesloten. Dit in verband met een inval door het arrestatieteam.

Een arrestatieteam (AT), officiële benaming Arrestatie- en ondersteuningsteam, is een gespecialiseerd team dat wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een gijzeling, iemand die zichzelf of anderen ernstig geweld wil aandoen of een arrestatie van een vuurwapengevaarlijke verdachte.

Van dat laatste zou mogelijk sprake zijn geweest, meldt de politie. Bij de politie was een tip binnengekomen dat er vuurwapens in de woning zouden liggen. Na uitgebreid onderzoek, waarbij de woning ook langere tijd geobserveerd is, werd besloten de bewoner aan te houden. Hiervoor werd het arrestatieteam van de Dienst Speciale Inteventies, de antiterreureenheid, gisteravond ingezet. De politie was met meerdere politiewagens en enkele tientallen agenten aanwezig. Bewoners moesten binnen blijven.

De bewoner is aangehouden en agenten hebben langere tijd onderzoek gedaan in de woning. Daarbij zijn inderdaad wapens aangetroffen. De politie kan nog geen uitspraken doen over wat voor wapens het zijn. Inmiddels is de man weer vrij, maar hij blijft verdachte in de zaak, aldus de politie. Vanwege de hevige indruk die de grootschalige politie inzet heeft gehad op de bewoners, zijn deze uitgenodigd voor een gesprek door de wijkagent.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen