Leer over de natuur en voer campagne, word een 'Guardian of the Gardens'

Van onze redactie
6 juli 2023

Guardians of the Gardens
Steeds meer planten- en diersoorten sterven uit. Help jij mee om de natuur te herstellen? Leer soorten kennen, verdiep je in de basiskwaliteit natuur en deel je kennis met een social media campagne. Als Guardian of the Gardens vraag je aandacht voor de kansen en bedreigingen in jouw omgeving: jouw garden. Zet jouw klimaatzorgen om in actie!

Leer over de natuur en voer campagne
In dit project leer je hoe je in je eigen ‘garden’ de basisdieren en planten kunt herkennen en beschermen tegen klimaatschade. Met deze kennis ga je samen met de andere trainees naar buiten om een kijkje te nemen in jouw garden: wat is de basiskwaliteit die de natuur nodig heeft om klimaatveranderingen te overleven, zoals extreme droogte of waterval? Vervolgens ga je met handgereedschappen aan de slag om jouw stukje natuur te helpen herstellen.

De kennis uit de cursussen en trainingen zet je vervolgens in om een social media campagne op te zetten. Met deze campagne breng je de natuur in jouw omgeving onder de aandacht. Tot slot presenteer je je campagne aan de andere guardians: groene organisaties zoals LandschappenNL, SoortenNL, IVN Natuureducatie en Natuur en Milieufederaties. Zodat ook zij met jouw input nog meer verschil kunnen maken voor het natuurherstel in Nederland.

Jouw inzet

  • Je leert meer over dieren en plantensoorten met de (online) cursus soortenkennis en volgt trainingen in Basiskwaliteit natuur, natuurherstel en campagne voeren door middel van social media;

  • Je maakt een analyse van de Basiskwaliteit natuur in een groen gebied in jouw omgeving en geeft feedback op deze methode;

  • Je steekt de handen uit de mouwen om een ‘garden’ klimaatbestendig te maken;

  • Je ontwerpt een campagne of challenge om aandacht te vragen voor jouw ‘garden’.

Jouw impact
Je zet je zorgen over het klimaat om in actie voor dieren en planten in je eigen omgeving. Met jullie social media campagne werk je samen met groene organisaties om andere jonge mensen te inspireren. Zodat ook zij in hun eigen omgeving de natuur een handje kunnen helpen.
Wil jij deze herfst aan de slag met dit toffe project? Meld je snel aan!

Wanneer
Van 15 september 2023 t/m 16 februari 2024 op vrijdag (van 9:30 tot 16:00 uur).
Slotdag: datum volgt nog
Er wordt rekening gehouden met de herfst- en kerstvakantie, tentamens en proefwerkweken.

Locatie
Stichting Natuurplaza (op de campus van Radboud Universiteit Nijmegen)
Toernooiveld 1
6525 ED Nijmegen

Vanuit daar bezoeken we verschillende organisaties in Nederland en gaan we aan de slag in een gebied dat we samen uitkiezen.

Wat biedt het Groen Traineeship jou?

  • Een concreet project bij een educatieve natuurorganisatie;

  • Professionele begeleiding;

  • Diverse trainingen en workshops, zoals een (online) cursus Soortenkennis, training Basiskwaliteit Natuur en natuurherstel, workshop Activeren door middel van social media;

  • Samenwerken met een groep van 10 tot 12 enthousiaste en gelijkgestemde jongeren;

  • Toegang tot een groot netwerk van vijf natuurorganisaties: Vogelbescherming, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuur en Milieufederaties en SoortenNL;

  • Een blijvende bijdrage aan natuurherstel in Nederland;

  • Een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten;

  • Een certificaat om je CV te vergroenen;

  • Reiskostenvergoeding.

Wat vragen we van jou?
We stellen onze tijd en aandacht beschikbaar om dit Groen Traineeship voor jou te organiseren en rekenen op jouw aanwezigheid. Houd er bij aanmelding rekening mee dat dit herfstproject minimaal 80 uur van je tijd vraagt. Mocht je één dag missen, dan kan je nog steeds meedoen en ontvang je het certificaat.

Over de organisatie
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld. Vogelbescherming is de oudste natuurbeschermingsorganisatie van Nederland.

Aanmelden
Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud? Wil je jouw passie voor de natuur tot leven brengen en impact maken met een social media campagne? Dan is dit project echt iets voor jou! Schrijf je in via de knop rechtsboven.

Meld je aan vóór 8 september 2023.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024