David Charlouis jongste deelnemer van de 4Daagse

Van onze redactie
5 juli 2023

Wandelvereniging Magnus Nijmegen (die vorig jaar het 40-jarig bestaan vierde) meldt ons: "Wij verblijven al ruim 20 jaar in Ontmoetingsplek de Kloosterhof in Weurt. Wij zijn daar de gehele 4Daagse week met een groep van 120 personen, die bestaat uit leden, gastlopers en vrijwilligers. Wij hebben daar een slaapzaal, eetzaal, gezellige barruimte en een grote medische post met EHBO-ers, masseurs."

"Op de route hebben wij een 5-tal verzorgingsposten om hen te verzorgen en in de watten te leggen.
Dit jaar is er een een speciale gastloper, namelijk David Charlouis, de jongste deelnemer van het 4Daagselegioen. David is 11 jaar en wordt 31 december 12 jaar. Hij zit in groep 7 op de Regenboog in Bemmel en loopt samen met zijn moeder Sandra Charlouis, die als begeleider meeloopt. Zelf heeft zij 6 keer aan de Nijmeegse 4Daagse deelgenomen.

Opa Ronald van Oijen, lid van de Wandelvereniging Magnus, heeft op de dag dat David geboren werd al gezegd dat David wel eens de jongste loper zou kunnen zijn en nu is het dan zover. David heeft goed getraind en heeft er veel zin in. Ronald loopt hem voor de 14e keer samen met zijn vrouw Adi, die hem voor de 16e keer loopt.

Naast wandelen, staat David regelmatig als spits op het voetbalveld. Davids hobby is het verzamelen van (edel)stenen en fossielen. David wil later graag archeoloog worden. Hij leest graag geschiedenisboeken, en is gek op lezen over Egyptenaren en Romeinen.

Daarnaast zwemt David ook graag. Actief is hij dus zeker wel!


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024