Nijmegen: nieuwe duurzame subsidie voor ondernemers

Van onze redactie
4 juli 2023

De gemeente Nijmegen heeft per 4 juli 2023 een nieuwe subsidieregeling voor bedrijven die hun energieverbruik willen verminderen of willen verduurzamen.

Subsidie voor advies voor energiebesparing
Nijmeegse ondernemers kunnen vanaf nu terecht bij het Regionaal Expertiseteam Energie (REE) als zij advies nodig hebben over energie besparen of verduurzamen. De onafhankelijke energie-experts van het REE helpen ondernemers. Zij kijken wat er nodig is om het energieverbruik van bedrijf of kantoor te verminderen of te verduurzamen.

Advies en maatregelen
De subsidie kan voor verschillende soorten advies worden ingezet. Denk aan advies bij de aanschaf van zonnepanelen of bijvoorbeeld energiezuinige verlichting. Het REE helpt dan bij de zoektocht naar een leverancier. Een heel pand of bedrijfsproces laten doorlichten? Dat kan ook. De subsidie is dan voor het advies over de maatregelen en de begeleiding bij het uitvoeren. De subsidie is ook voor bedrijven die samen een project willen opzetten. Bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop van zonnepanelen of om de druk op het energienetwerk te verlichten. Een ondernemer kan dan bij het REE aankloppen voor advies.

“Ondernemers hebben aangegeven behoefte te hebben aan specialistisch advies op maat. Dit maken we nu mogelijk met deze subsidie. Hiermee zetten we weer een mooie stap in het verduurzamen van onze stad” – Tobias van Elferen, wethouder duurzaamheid.

Meer informatie over deze subsidie?
Vanaf dinsdag 4 juli is meer informatie te vinden op nijmegen.nl/energieadviesbedrijven

Regionaal Expertiseteam Energie (REE)
Het REE is een samenwerking tussen gemeenten in de Groene Metropoolregio en het bedrijfsleven. Het REE heeft tot doel om bedrijven proactief te ondersteunen bij maatregelen om organisaties toekomstbestendig te maken door het terugdringen van het aardgas en elektriciteitsverbruik en het vergroten van duurzame oplossingen. Dit zal leiden tot CO2-reductie en een meer gezonde en groene leef- en werkomgeving voor iedereen. Bedrijven die meer willen weten kijken op ree.nl voor meer informatie.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen